14 невероятни факта за Бурж Ал Араб Джумейра

04 11 2021 г.
14 невероятни факта за Бурж Ал Араб Джумейра
14 невероятни факта за Бурж Ал Араб Джумейра

1. Изключително висок е
Бурж Ал Араб Джумейра - висок е 321 метра - с 14 метра по-висок от Айфеловата кула и само 60 метра по-нисък от Емпайър Стейт билдинг.

2. Пухените завивки в стаите са едни от най-ексклузивните в света.
Както е известно, че в Дубай, не правят нищо наполовина, пухените завивки, използвани в Бурж Ал Араб, са най-добрите и редки които може да си представите.

Пухът се добива от изоставените гнезда на паяк в Айланд. Едно гнездо осигурява около 15-20 g пух, като всяка година е позволено да се събират само 2000 kg, поради което завивките са толкова високо ценени.
На разположение на гостите в избора от възглавници са цели 17 вида!
Обширното “меню” за избор на  възглавници на Burj Al Arab е специално разработено, за да позволи на всеки гост да заспи блажен през нощта избрал най-доброто за себе си.

3. Той се намира на изкуствен остров
Разположен на 280 метра от бреговете на Дубай, Бурж Ал Араб е построен на изкуствен остров. Гостите имат достъп до него по мост с дължина 340 метра.

4. Изграждането му е отнело пет години
Строежът започва върху емблематичната забележителност през 1994 г. Отнема две години, за да се създаде островът, а след това още три години, за да се построи самият хотел.

5. Той е счупил впечатляващ брой рекорди
Освен че е най-високият луксозен хотел в света, през 2008 г. Бурж Ал Араб също счупи Световния рекорд на Гинес за най-скъп коктейл, оценен на 27 321 AED. Той също така създава най-голямата консерва хайвер в света през 2016 г., който съдържа 17 кг хайвер Empress - единственият изцяло сертифициран органичен хайвер в света от естествено отгледана есетра.

6. Хотелът разполага с 16 собствени градинари
На екип от шест цветари отнема около осем часа, за да създаде цветните аранжировки във фоайето, използвайки цветя, доставени от Холандия, Кения, Южна Африка и Тайланд. Екипът който отговаря за аранжирането, винаги се стреми да включи любимите цветя на госта във флоралните експонати в апартамента му, създавайки поръчкови аранжименти преди пристигането им.

7. Интериорите са позлатени от 24-каратово злато
Приблизително 1 790 кв.м.  24-каратов златен лист е използван за украса на разкошния интериор на хотела.

8. Той е дом на най-големия кристален таван на Сваровски в света
Таванът в японския ресторант на хотела Junsui е украсен с 21 000 кристала, използвани за представяне на Млечния път. Инсталацията е на стойност 1,3 милиона AED.

9. Повече от 24 000 кв. м. мрамор Статуарио е използван в целия хотел
Хотелът разполага с повече от 30 различни вида мрамор Statuario, по стените и подовите настилки. Същият мрамор е използван от италианския художник Микеланджело за създаването на много от най-известните му скулптури, включително статуята на Давид.

10. Спа центърът е разположен на 150 метра над Арабския залив
Ултралуксозният спа хотел Talise Spa е разположен на 18-ия етаж, предоставяйки на гостите невероятна гледка, докато се отпускат.

11. Хеликоптерна площадка на хотела дава платформа за изява на редица невероятни каскади
През 2004 г. Тайгър Уудс играе голф на  вертолетната площадка. Година по-късно Андре Агаси и Роджър Федерер взеха да играят тенис на импровизиран корт. През 2013 г. китайските играчи номер едно Long Long (мъже) и ShiWen Liu (жени) изиграха първия мач по тенис на маса на платформата. И съвсем наскоро, през 2017 г., професионалният кайтсърфист Ник Якобсен скочи от него с кайтборда си.

12. The Terrace е първият по рода си луксозен плажен обект по рода си
Луксозната платформа от 10 000 кв. м., която разполага с два басейна, кабинки и 1120 кв. м. плажна зона (за която са използвани 1000 тона бял пясък), е отворена през 2017 г. Терасата е построена в завод за круизни кораби и производствена база за яхти във Финландия, преди да бъде изпратена за монтиране в Дубай на шест парчета. Оттогава двата му басейна са украсени с 10 милиона златни и лазурни мозаечни плочки.

13. Хотелът разполага със специална болница за костенурки
Бурж Ал Араб и съседният Мадинат Джумейра са дом на проекта за рехабилитация на костенурки в Дубай (DTRP), който лекува болни и ранени морски костенурки в сътрудничество с Дубайския офис за защита на дивата природа, клиниката на сокола на  Дубай и Централната лаборатория за ветеринарни изследвания. Откакто стартира през 2004 г., програмата е помогнала на повече от 1600 спасени морски костенурки, пуснати  обратно в Арабския залив.

14. Двамата му топ готвачи държат помежду си, пет звезди на Мишлен
Francky Semblat в Al Muntaha и Kim Joinié-Maurin в Skyview Bar & Restaurant. Преди да дойдат в хотела, те печелят в предишните си ресторанти общо шест звезди на Мишлен. И двамата се присъединяват към Jumeirah през 2019 г., за да помогнат на Бурж Ал Араб като дестинация за изискана храна в Дубай, както и да се докоснат до изумителното разнообразие от култури в Емирството.
Всички новини

Дубай

Бюлетин