5 грешки, които не бива да правиш при пътуване

18 04 2017 г.
Искаш ли да си изкараш страхотно на мечтаната почивка? Тогава не прави тези грешки:
  1. Носиш много багаж
Основната грешки при пътуване, която можеш да направиш, е да помъкнеш няколко куфара багаж. Да, наясно сме, че ти се иска да имаш тоалет за всеки ден, но помисли кое е по-добре - да се придвижваш трудно с толкова много куфари или да имаш дрехи за всеки повод.
За да ти е комфортно е достатъчно да имаш чифт дънки, няколко блузки и удобни обувки. Сложи ги в един куфар и ще се придвижваш лесно.
Повярвай, никой на почивката няма да се интересува дали тоалета ти е различен всеки ден или не.
  1. Не обменяш пари предварително
Да, можеш да пазаруваш с кредитната си карта, но за твое спокойствие е добре да разполагаш с пари в кеш. Така няма да се чудиш от къде да намериш пари, ако няма наблизо банкомат и няма да се „набутваш” толкова много при теглене.
  1. Не правиш предварителна резервация
Винаги резервирай полета и хотела си поне 40 - 45 дни предварително. Ако оставиш резервацията в последния момент рискуваш да няма места или да платиш повече пари за самолетен билет и хотел.
  1. Не търсиш подробна информация за хотела
Не се доверявай на сляпо на описанията в сайтовете за локацията на хотелите, тъй като 90% от тях се рекламират като „перфектна локация само на 100 метра от центъра, брега на морето или Стария град”. Преди да резервираш, разгледай картата на града, който смяташ да посетиш и се увери, че хотела наистина се намира на място, което ще е удобно за теб.
Ако пътуваш с личния си автомобил, увери се, че хотела има собствен паркинг. Иначе рисуваш да не откриеш място за паркиране, а това не е никак приятно особено в чужда държава.
  1. Не знаеш какви документи ти трябват
Запознай се изискванията при пътуване (дали ти трябва виза, какви документи да носиш, какви са правилата на движение и други)
Всяка държава си има свои закони, с които трябва да си добре запознат, ако не искаш да направиш някоя грешка, която да ти донесе неприятности.
 
 
Всички новини

Дубай

Бюлетин