6 забележителности на о-в Пукет

6 забележителности на о-в  Пукет
02 Юни 2020 г.
    Ако сте на остров Пукет за първи път трябва определено да разгледате тези забележителности:
 
  • Голямият Буда - една от основните атракции на острова. Това е огромна статуя на Седящия Буда на върха на хълма, която може да се види от много места на острова. Статуята е и храм, толкова е огромна! В храма можете да направите малко дарение и да окачите малко метално листо с пожелание или просто за късмет. Казват, че желанията се сбъдват!
  • Нос Промтейп е най-южната точка на острова и най-доброто място в Пукет за посрещане на залезите. Това е може би най-сниманото място с морски фар, музей и неголямо светилище, заобиколено от скулптури на слонове във всякакви размери и цветове.
  • Карон Вюпойнт или Панорамната площадка Карон – уникална наблюдателна площадка с гледка към три залива Ката Ной, Ката Яй и Карон. Синьо море, бели пясъчни плажове, силует на остров в далечината, обрасли в зеленина хълмове – накъдето и да погледнете ще останете очаровани и ще ви изпълни усещане за лекота и свобода.
  • Mai Khao е известният плаж в близост до летището, над който самолетите летят толкова ниско, че изглежда сякаш можете да протегнете ръка и да стигнете.
  • Phuket Town е старият град в центъра на острова, столицата на Пукет. Най-интересното тук е улицата със китайско-португалски сгради, в които сега има кафенета, музеи, галерии и магазини за сувенири. Улиците на стария град Пукет сякаш са създадени за  снимки.
  • Храмът Уат Чалонг е най-популярният  и вероятно най-красивият будистки храм на острова.
    Всъщност, каквото и да разгледате на остров Пукет няма да съжалявате!
 
всички новини ›
Тайланд и Шри Ланка
02 Юни 2020 г.
    Ако сте на остров Пукет за първи път трябва определено да разгледате ...
21 Май 2020 г.
    "Седим на топлия пясък на плажа Джей Би Ар в свободния ден и лек...
21 Май 2020 г.
    Нашата програма за Дубай включва посещение на най-известния пазар за ...