6 забележителности на о-в Пукет

02 06 2020 г.
6 забележителности на о-в  Пукет
    Ако сте на остров Пукет за първи път трябва определено да разгледате тези забележителности:
 
  • Голямият Буда - една от основните атракции на острова. Това е огромна статуя на Седящия Буда на върха на хълма, която може да се види от много места на острова. Статуята е и храм, толкова е огромна! В храма можете да направите малко дарение и да окачите малко метално листо с пожелание или просто за късмет. Казват, че желанията се сбъдват!
  • Нос Промтейп е най-южната точка на острова и най-доброто място в Пукет за посрещане на залезите. Това е може би най-сниманото място с морски фар, музей и неголямо светилище, заобиколено от скулптури на слонове във всякакви размери и цветове.
  • Карон Вюпойнт или Панорамната площадка Карон – уникална наблюдателна площадка с гледка към три залива Ката Ной, Ката Яй и Карон. Синьо море, бели пясъчни плажове, силует на остров в далечината, обрасли в зеленина хълмове – накъдето и да погледнете ще останете очаровани и ще ви изпълни усещане за лекота и свобода.
  • Mai Khao е известният плаж в близост до летището, над който самолетите летят толкова ниско, че изглежда сякаш можете да протегнете ръка и да стигнете.
  • Phuket Town е старият град в центъра на острова, столицата на Пукет. Най-интересното тук е улицата със китайско-португалски сгради, в които сега има кафенета, музеи, галерии и магазини за сувенири. Улиците на стария град Пукет сякаш са създадени за  снимки.
  • Храмът Уат Чалонг е най-популярният  и вероятно най-красивият будистки храм на острова.
    Всъщност, каквото и да разгледате на остров Пукет няма да съжалявате!
 
Всички новини

Тайланд

Бюлетин