Екскурзия Бавария и Бодензее

6 дни / 5 нощувки
Самолет
Галерия снимки
Дата Цена Резервация
14.07.2023 от 1578 лв. Резервация
14.07.2023 от 1578 лв. Резервация
19.08.2023 от 1578 лв. Резервация
19.08.2023 от 1578 лв. Резервация
22.09.2023 от 1578 лв. Резервация
22.09.2023 от 1578 лв. Резервация

Ден 1

 07.25 ч. - 08:40 ч. полет София – Меминген. Отпътуване за Мюнхен. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Следобед – свободно време с възможност за посещение на музеи – Дойчес музеум, Пинакотеките, двореца Нимфенбург или за шопинг. Вечерта по желание – вечеря в Хофбройхаус – най-старата бирария в Мюнхен (с доплащане 88 лв. за възрастни и 78 лв. за деца до 17 години. Цената включва зеленчукова крем супа, порция оригинални вурстчета на бирарията с гарнитура, бретцел, 1 халба бира 1 л. Hofbrau Original, като за децата бирата се замества с газирана напитка или сок, и баварски крем. Ще вечеряте на фона на автентичен баварски оркестър, създаващ добро настроение. Заявява се и се заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 15 участника). Нощувка.


Ден 2

Закуска. Свободен ден в Мюнхен или по желание – целодневна екскурзия до eзерото Кимзеe - най-голямото езеро в Бавария, наричано още „баварското море“ (с доплащане 95 лв. за възрастен и 78 лв. за деца до 17 години и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус до езерото Кимзее, билет за корабчето до островите Херенинзел и Фрауенинзел, билет за вход в двореца Херенкимзеe, екскурзоводско обслужване на български език и описаната туристическа програма; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Посещение на двореца Херенхимзеe - копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски, Августинския манастир и музея на Лудвиг на острова Херенинзел. Разходка с корабче до остров Фрауенинзел и посещение на Бенедектинския манастир там. Привечер завръщане в хотела в Мюнхен или околности. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободен ден в Мюнхен или по желание – целодневна екскурзия до двореца Линдерхоф и до Оберамергау (с доплащане 68 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български език и не включва таксата за вход в двореца Линдерхоф, която е около 10 евро и се заплаща на място; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Замъкът Линдерхоф е един от най-изящните баварски дворци с богата декорация от злато и огледала, кристални полилеи, малахит и порцелан, сгушен в дивия алпийски пейзаж, и единственият дворец, който ексцентричният баварски Лудвиг II крал успява да завърши приживе. Живописното алпийско градче Оберамергау е световноизвестно с прелюбопитната си вековна традиция веднъж на 10 години да подготвя титанично пресъздаване на Стастите Христови, състоящо се от дълги представления, изнасяни на открити сцени в града, които продължават по цели дни и през цялото лято на „театралната“ година. В спектаклите участват над 1000 актьори – аматьори, като е задължително всички те да са родом от Оберамергау. Нощувка в Мюнхен или околности.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн. Разглеждане на замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони (цената в посока нагоре е 7 евро) или със специален автобус – совалка (който в посока нагоре струва около 2,50 евро). При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо.. Таксите за вход в двата двореца, които са по 15 евро з авсеки дворец (безплатно е за деца и младежи до 17 г.) не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място. Отпътуване за района на Бодензее. Пристигане в хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Разглеждане на Констанц, най-голямото селищe на езерото Бодензеe и на остров Майнау, наречен още „островът на цветята” (билетът за корабчето до Майнау и таксата за вход в Майнау, които възлизат на около 35 евро,  не са включени в пакетната цена на екскурзията). Завръщане в хотела в района на езерото Бодензее. Нощувка.  


Ден 6

Закуска. Трансфер до летището в Меминген. 14:30 ч. – 17:30 ч. полет Меминген – София.
 
Наст. в хотели 4, 3 и 2 звезди
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
24.05.2023 1578 1928 1525 1438 1525
14.07.2023 1578 1928 1525 1438 1525
19.08.2023 1498 1848 1445 1358 1445
22.09.2023 1498 1848 1445 1358 1445

 
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Вечеря в Хофбройхаус до години / 88 BGN
 
Екскурзия до eзерото Кимзеe до години / 95 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА до години / 74 BGN
 
Екскурзия до двореца Линдерхоф и до Оберамергау до години / 68 BGN
 


Пояснения:

 

 • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

 • Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

  Възможно е през 2023 г. някои европейски градове да въведат задължителна градска такса (city tax) - от порядъка на 1-3 евро, която би се заплащала директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

  Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

  Условия по договора

  Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

   

  Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

  Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

  Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

  Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

  Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

  Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

 • Самолетен билет;
 • Летищни такси;
 • 1 бр. ръчен багаж малка чанта с размери 40х30х20;
 • 1 бр. чекиран багаж до 10 кг;
 • Предварително чекиране и запазени места;
 • Съответния брой нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди;
 • Трансфери летище - хотел и хотел – летище;
 • Транспорт с лицензиран автобус по програмата;
 • Описаната програма с екскурзовод на български;
 • Водач – придружител от туроператора.
 • Чекиран багаж до 20 кг;
 • Такси за вход в музеи, замъци, корабчета, лифтове и пр.;
 • Вечеря в Хофбройхаус;
 • Екскурзия до eзерото Кимзеe;
 • Екскурзия до Линдерхоф и Оберамергау; 
 • Слушалки по време на включените в пакетната цена обиколки;
 • Застраховка „Медицински разноски при пътуване”;
 • PCR или антигенен тест, в случай че такива се изискват;
 • Градска такса (city tax);
 • Горивна и/или инфлационна такса, в случай че се наложи да се въведе такава;
 • Разходи от личен характер.
Оферта № Е1122
Бюлетин