Екскурзия до о-в Самотраки и Кавала

4 дни / 3 нощувки
Автобус
Галерия снимки
Дата Цена Резервация
23.05.2022 от 320 лв. Резервация
05.09.2022 от 320 лв. Резервация
21.09.2022 от 320 лв. Резервация
Ден 1
Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване към Гърция. Пристигане в град Кавала около 14.00 ч. Настаняване в хотел в центъра на града. Следва туристическа обиколка на Кавала с разглеждане на новата и старата част на града – Кметството, Библиотеката, Църквата “Св. Павел”, Иматера, Къщата на Мехмет Али, Църквата Панагия, Крепостта. Вечерта, по желание - вечеря в типична гръцка таверна. Нощувка в Кавала.

Ден 2
Закуска. Тръгване за град Александруполис, откъдето се взима ферибота за остров Самотраки. Пътуването с ферибота е 2 часа и 30 мин. След обяд се пристига на острова. Настаняване в хотел и възможност за разходка из град Камариотиса. Свободно време с възможност, по желание - за вечеря с морски деликатеси в типичен ресторант за острова. Нощувка в хотел на острова.

Ден 3
Закуска. Следва разглеждане на останките от древния град, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена на входа на музея Лувъра в Париж. След това се посещава Археологическия музей, където имате възможност да видите и копието на статуята на богинята на победата Нике. Свободно време за обяд. След обяд се посещава столицата на острова - Хора. Вечерта - възможност да опитате морските деликатеси на острова. Нощувка в хотел на острова.

Ден 4
Закуска. Отпътуване към България. Пристигане в София вечерта.      
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 30% ОТ СТОЙНОСТТА НА ЕКСКУРЗИЯТА.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 10 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

ЦЕНАТА Е  ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

  

 • 3 нощувки със закуски в хотели 2* и 3* (1 нощувка със закуска в хотел 3* в гр.Кавала и  2 нощувки със закуски в хотел 2* или 3* на о-в Самотраки)
 • фериботните билети от Александруполис до о-в Самотраки и обратно;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от ТО”.
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие до 20 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 6 лв (за лица до 70 год.), 12 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • входовете на музеите;
 • вечеря в типична гръцка таверна - около 25-30 евро;
 • вечеря с морски деликатеси в ресторант за о-в Самотраки.
Оферта № Е920
Бюлетин