Екскурзия до остров Санторини

7 дни / 4 нощувки
София - Пирея - Санторини - Пирея - София
Автобус
Галерия снимки
Дата Цена Резервация
12.04.2023 от 740 лв. Резервация
02.05.2023 от 740 лв. Резервация
05.06.2023 от 780 лв. Резервация
02.09.2023 от 780 лв. Резервация
18.09.2023 от 740 лв. Резервация
 

1 ден
Отпътуване от София централна ЖП гара в 17:00 ч; по маршрут София - Атина. Нощно пътуване с автобус.

2 ден
Сутринта пристигане в Атина - пристанище Пирея. Плаване с ферибот до остров Санторини. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за плаж или по желание обиколка на острова (срещу допълнително заплащане). Посещение на Червеният плаж - един от най-живописните плажове на острова. Той получава огнения си цвят благодарение на богатите на желязо седиментни скали, извисяващи се високо над плажната ивица, както и заради червения пясък. Следва селището Пиргос - друго забележително селце, разположено във вътрешността на острова. То впечатлява със своите амфитеатрално разположени разкошни стари къщи по склона на планината Пророк Илия, останките от венециански замък, няколко византийски църкви и живописни тесни улички.

Отпътуване за градчето Ойя. Тук ще може да се полюбувате на къщичките с бели варосани стени, потопени във вулканичната скала и техните сини куполи, издигащи се над истинската красота на зашеметяващия червено-кафяв залив Амоди. От градчето се открива великолепна панорамна гледка към вулкана - о-в Тирасия и останалата част от Санторини. Привечер мястото придобива приказна сила поради вълшебната красота на своите вълшебни, пурпурни залези, които се считат за едни от най-красивите в света. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане) до столицата Фира и дегустация на вино в една от най-известните местни винарни. Столицата Фира е разположена в централната западна част на Санторини. Тя е изградена на височина от 260 м. на ръба на една скала със стръмни склонове, завършващи в морето, и предлага прекрасна гледка към вулкана. Там ще може да се насладите на тесни улички, пълни с традиционни магазини за сувенири, ресторанти, барове, както и да се разходите из живописните улички на ръба на Калдерата. Ще може да опитате и типично местно вино - vinsanto (свято вино). То се произвежда единствено на 2 места в света, на остров Санторини и в региона Кианти в Италия. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане) до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където ще имате възможност да се изкъпете в терманилните извори. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободно време. Отпътуване за Пирея вечерта с ферибот. Нощно пътуване на ферибота - настаняването е на дек (пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и пр.). Предлага се възможност за доплащане на каюта.

7 ден
Пристигане на пристанище Пирея. Отпътуване за България. Пристигане в София на централна ЖП гара около 21 ч.

Транспорт с лицензиран автобус
Водач от агенцията през цялото време на пътуване
4 нощувки със закуски в хотел *** на о-в Санторини (хотел Levante Beach 3*, Anthea Villas 3*  или подобен)
Фериботни билети и пристанищни такси
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 69 години на ЗК Евроинс
Такси за вход в музеи, билети за градски транспорт и др.
Допълнителни екскурзии
Гръцка вечер с традиционни танци с програма и жива музика 80 лева – богато меню и неограничено количество на местно вино
Доплащане за единична стая - 280 лева
Двупосочен трансфер: София - Пловдив - София на турист - при минимум 15 туристи - 45 лв.
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица над 69 години – 10 лева
Такса престой 1,5 евро на ден – заплаща се в хотела
Горивна такса (калкуларе се до 20 дни преди датата на отпътуване)
Застраховка "Отмяна на пътуване"


Допълнителни екскурзии:

Обиколен тур на Санторини: 60 лв.​

Екскурзия до столицата Фира: 50 лв.

Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени - при минимум 10 туристи
През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Цена: 70 лева
Оферта № Е1116
Бюлетин