Круиз по река Нил с Кайро (с кацане в Хургада)

8 дни / 7 нощувки
София - Хургада - Кайро - София
Самолет
Галерия снимки
Дата Цена Резервация
28.02.2024 от 2279 лв. Резервация
13.03.2024 от 2279 лв. Резервация
27.03.2024 от 2279 лв. Резервация
10.04.2024 от 2279 лв. Резервация
24.04.2024 от 2279 лв. Резервация
08.05.2024 от 2279 лв. Резервация
КРУИЗ ПО НИЛ
СОФИЯ - ХУРГАДА / КАЙРО - СОФИЯ
ЛУКСОЗНО ПЪТУВАНЕ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО

1-ви Ден Круиз по Нил с Кайро и Хургада
Чартърен полет в 15:00 часа от София до Хургада. Кацаме в Хургада в 18:00 часа. Уреждане на митнически формалности. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.

2-ри Ден Круиз по Нил с Кайро и Хургада
Закуска. Трансфер до Луксор и чекиране в круизния кораб. Стартираме екскурзията в Египет с посещение на Луксор. Ще посетим храма Луксор считан за най-голямото въплъщение на архитектурните особености на Новото царство (XVI-XI век пр.н.е.). Отличава се с грандиозен замисъл, монументалност и голямо количество колони. Обяд,вечеря и нощувка на кораба.

3-ти Ден Круиз по Нил с Кайро и Хургада
Закуска. Нашата екскурзия и почивка в Египет продължава. Ще посетим долината на царете, чието изграждане започва по време на царуването на Рамзес I и в която има 62 гробници сред които най-запазена е гробницата на  Тутанкамон , открита през 1922 година от Хауърд Картър; храма на Хатшепсут - първата жена фараон управлявала Египет 21год, останала в историята с грандиозното строителство, сред които е и едноименият храм вкопан в подножието на скалист масив; колосите на Мемнон- разположени върху западния бряг на древна Тива, двата каменни колоса представят  Аменхотеп III в седнало положение. Отплаваме за Едфу. Обяд и вечеря на кораба

4-ти Ден Круиз по Нил с Кайро и Хургада
Закуска. На четвъртия ден от нашата почивка и екскурзия в Египет ще посетим храма на Хор. Погребан на 12 метра дълбочина , храмът е идентифициран през 1798 г от френска експедиция. Археологическата му стойност го прави една от най-големите исторически забележителности в Египет. Храмът е най-големият, посветен на бог Хор и Хатор от Дендера.
Отплаваме за Ком Омбо .Ще посетим храма на Собек, древноегипетски бог на водата, който се изобразява като мъж с глава на крокодил. Древните египтяни са отдавали почит на Собек, вярвайки, че река Нил извира от потта на божеството, носейки плодородие и богат урожай.
Храмът Ком Омбо(Kom Ombo) е египетски култов комплекс построен  на самия бряг на Нил Уникален е с това, че е култов комплекс от два храма, посветени на две божества. Дясната (южна) част на храма е в чест на бог Собек (Sobek), бог на плодородието и създател на света. Лявата зона (северна) на Ком Омбо е посветена на Haroeris или бога с глава на сокол Хор (Horus), който е слънчев повелител на войната..
Отплаване за Асуан. Изпълнени сме с много впечатления от  обиколките в Египет. Обяд и вечеря на кораба. Нощувка.

5-ти Ден Круиз по Нил с Кайро и Хургада
Закуска. Последен ден от круизната програма по Нил. По желание посещение на Абу Симбел
( допълнително заплащане) ,храмов комплекс  включващ два храма, посветени на фараона Рамзес II и на съпругата му Нефертари. Големият храм е посветен на бога-слънце Ра и на боговете Хор и Птах. Той се смята за най-големия и най-красивия храм от времето на Рамзес II и за един от най-красивите египетски храмове. Фасадата му е украсена с четири колоса с чертите на Рамзес, носещ двойната корона на Горен и Долен Египет. Малкият храм е посветен на египетския бог Хатхор и е издигнат в чест на Нефертари, жената на Рамзес II. Обяд и вечеря на кораба. Нощувка.

6-ти Ден Круиз по Нил с Кайро и Хургада
Закуска. Предстои интересен ден от екскурзията в Египет. Следва туристическа програма в района на Асуан: Високата стена на язовир Насър, преграждаща р. Нил, чието строителството е отлагано  няколко пъти по политически причини и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти. Ще разгледаме  храма на Изида (Philae temple)  - богиня на  магията, плодородието и семейството. Според някои египтолози, предвид различните структури на храма, строежът му е отнел повече от 800 години.
Трансфер до летището в Асуан. Вътрешен полет до Кайро.
Пристигане в Кайро. Траснфер и чекиране в хотела.
По желание ( доплънително доплащане ) посещение на най-големия пазар на открито в Африка – „Хан Ел Халили“. Един от най-големите базари в света – разпрострял се на всички страни, затворен град-в-града, за първи път изграден като кервансарай през 1382 г. Тук може да се намери почти всичко. Минибазари в рамките на базара са се специализирали в артикули като килими, злато, платове, парфюми и козметика (където миниатюрни гърненца с прах за почерняне на клепачите а ла Клеопатра са приготвяни от изгорени, натрошени костилки на маслини).Вечеря и нощувка в хотела.

7-ми Ден Круиз по Нил с Кайро и Хургада
Закуска. Последен ден от екскурзията в Египет. Посещение на Египетските пирамиди - едно от седемте чудеса на света, най-мистериозното и грандиозното. Пирамидите са част от Некропола в Гиза, комплексен археологически обект, включващ още Големия сфинкс, останки от древно селище, както и множество по-малки религиозни и погребални паметници. Посещение на Сфинкса. Следва Египетският музей, построен през 1900 г по проект на френският архитект Марсел Дюнон. Неговата колекция наброява около 120 хиляди експоната от всички исторически периоди на Древен Египет. Обяд в локален ресторант.
По желание ( допълнително доплащане ) посещение на Цитаделата на Саладин и Коптският квартал в Кайро. Средновековно ислямско укрепление в Кайро, Египет. Разположена е на хълма Мукатам в близост до центъра на Кайро и някога е била известна със свежия полъх и гледката към града. Сега е защитено и опазвано историческо място с джамии и музеи. Коптския квартал в Кайро, който обхваща Вавилонската крепост, Коптския музей, Висящата църква, гръцката църква Св. Георги и много други коптски църкви и исторически обекти. В християнската традиция се смята, че Светото семейство е посетило този район и е отседнало на мястото на църквата Свети Сергий и Бакхус (Абу Серга). Коптски Кайро е бил крепост за християнството в Египет както преди, така и по време на ислямската ера, тъй като повечето от неговите църкви са построени след мюсюлманското завладяване на Египет през 7 век.

8-ми Ден Закуска. Трансфер до летището в Кайро. Полет до София в 06:40 часа. Кацаме в София в 09:20 часа.

 
Дата На човек в двойно настаняване На човек в тройно настаняване Единично настаняване
28.02.2024 2279 лв 2279 лв 2909 лв
13.03.2024 2279 лв 2279 лв  2909 лв
27.03.2024 2279 лв 2279 лв  2909 лв
10.04.2024 2279 лв 2279 лв  2909 лв
24.04.2024 2279 лв 2279 лв  2909 лв
08.05.2024 2279 лв 2279 лв  2909 лв

За резервация са ни необходими:
 • три имена на кирилица и латиница по задграничен паспорт с ЕГН-та на всички пътуващи
 • номера и валидност на документа за самоличност
 • телефони за връзка
 • актуални имейли за връзка

Плащане програма "Круиз по Нил с Кайро, с кацане в Хургада":
 • Авансово плащане - 40 % до 3 дни след сключване на договора
 • Доплащане - до 45 дни преди датата на пътуване

Анулации програма "Круиз по Нил с Кайро, с кацане в Хургада":        
 • до 45 дни преди пътуване - без неустойки
 • от 30 до 44 дни преди пътуване - депозита
 • до 30 дни преди пътуването - цялата сума
 
Цената е валидна при група от 20 човека. Необходими документи – задграничен паспорт с валидност шест месеца. За деца под 18г пътуващи без един или двама родители се изисква нотариално заверено пълномощно. ТА “Дари Тур” има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗАД “Евроинс”.


 
 • Самолетен билет с чартърен полет с включен 20 кг чекиран багаж ;
 • Трансфери летище- хотел- летище ;
 • 01 нощувка в 4* хотел в Хургада на ол инклузив ( all inclusive ) ( Хотел Amwaj Soma bay или подобен ) ;
 • 04 нощувки в 5* Круизен кораб със закуски, обяди и вечери  ( King Tut cruise или подобен ) ;
 • 02 нощувки в 4* хотел със закуски и вечери в Кайро ( Baron hotel или подобен ) ;
 • Всички турове описани по програмата;
 • Вътрешен полет от Асуан до Кайро ;
 • Трансфери по програмата ;
 • Медицинска застраховка ;
 • Водач по време на пътуването.
 • Напитки по време на обядите и вечерите на круизният кораб ;
 • Входна виза 27 евро на човек ;
 • Бакшиш - 56 евро на човек за персонала на кораба, екскурзоводи и шофьори ;
 • Посещение на Абу Симбел ;
 • Посещение на Цитаделата на Саладин и Коптският квартал;
 • Посещение на най-големия пазар на открито в Африка – „Хан Ел Халили“ ;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 години ;
 • Застраховка отмяна на пътуване ;
 • Евентуално горивна такса- обявява се 21 дни преди пътуване.
 • Лични разходи.
ТА "Дари Тур" има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗК "Евро Инс" АД.
Оферта № Е1202
Бюлетин