Екскурзия в Португалия - Лисабон и Порто

8 дни / 7 нощувки
София – Лисабон – Обидoш – Назаре – Фатима – Баталя – Синтра – Ещорил – Кашкайш – Лисабон – Авейро – Порто Сантиаго де Компостела – Брага – Гимараеш – Порто – Лисабон – София
Самолет
Галерия снимки
Дата Цена Резервация
27.04.2023 от 1698 лв. Резервация
04.05.2023 от 1698 лв. Резервация
27.08.2023 от 1698 лв. Резервация
03.09.2023 от 1698 лв. Резервация
1-ви ден: София - Лисабон
Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" по маршрут София – Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон. Трансфер и нощувка в хотел в Лисабон. Нощувка.
2-ри ден: Лисабон 
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
3-ти ден: Фатима – Баталя – Назаре - Обидош
Закуска. Отпътуване към Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Иисус, който носи кръста. 
По маршрута има и няколко надгробни паметника с много силни послания от Дева Мария и от трите овчарчета, на които се е явявала. Там също е мястото на първо и второ явление на Ангела на мира. Настаняване в хотел. Свободно време или по желание екскурзия до Баталя, Назаре и Обидош /допълнително заплащане/. 
Отпътуване и разглеждане на манастира „Санта Мария да Витория“ в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО), който впечатлява с архитектурата си в готически стил и мануелино.  Строежът му започва крал Жоао I, в чест на победата му над кастилците. 
Разглеждане и свободно  време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
4-ти ден: Порто
Закуска. Отпътуване за Порто. Полудневна туристическа програма във вторият по големина град в Португалия,  разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Възможност (срещу доплащане) за круиз по река Доро с традиционна лодка робела (при подходящи метеорологични условия) – в миналото с такива лодки се е пренасяло виното от винената долина до град Порто. Настаняване в хотел в района на Порто. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден: Сантиаго де Компостела
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия /допълнително заплащане/ до Сантиаго де Компостела - свято място, което бележи края на Камино де Сантяго.  Мощите на светеца и до днес се пазят в катедралата, а неговото име дава и наименованието на целия испански град.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден: Гимараеш – Бон Жезус ду Монте – Брага
По желание еднодневна екскурзия до Гимараеш – Бон Жезус ду Монте – Брага /допълнително заплащане/. Продължаваме за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Отпътуване бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12 в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден: Авейро - Лисабон
Закуска. Отпътуване за Лисабон. По пътя спирка в Авейро, наричан още "португалската Венеция", заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.
8-ми ден: Лисабон - Синтра 
Закуска Освобождаване на стаите в хотела. По желание еднодневна екскурзия до Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра – Кейлуж /допълнително заплащане/
Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. Следва отпътуване за Синтра /UNESCO/, възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа,  Бока до Инферно, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/. 
Връщане в Лисабон. Трансфер до летището в Лисабон за полет на авиокомпания "Wizz Air" до София. 
9-ти ден: София
Пристигане на аерогара София в 01.45ч.

 

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:
•Полудневна екскурзия до Обидош, Назаре и Баталя - 78.00лв
•Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил, Кабо да Рока и Кейлуж - 114.00лв
•Целодневна екскурзия до Брага и Гимараеш - 114.00лв
•Целодневна екскурзия до Сантиаго де Компостела - 114.00лв
•Пакет от три екскузрии - отстъпка 10% от цената

Допълнителна информация:
•За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации
•Офертата важи при минимум 30 туристи, допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи 
•При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
•Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите
•Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна.
•Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
•Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител
•Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
•Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 
•Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, Застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно Заболяване на клиента или негов близък роднина
•Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.
•Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!

Начин на плащане :
•Депозит – 30% при резервация
•Доплащане до 100% - 21 дни преди отпътуване
•Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
•от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист. 
•от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.  
•от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
•под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
•Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина. 
•застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.


Хотели по програмата :
•Хотел „TRYP Lisboa Caparica Mar“ 4*, Коста да Капарика, район Лисабон

Местоположение: Хотелът е разположен на морския бряг в Коста да Капарика, на най-известния голям плаж, покрит с фин пясък, в района на Лисабон. Центърът на Лисабон е на 15 км, а летището е на 20 км. На 7,5 км от хотела има гара, от която може да се хване влак до центъра на столицата.
Стаи: Всички стаи разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня с вана, сешоар, мини бар, безплатен Wi-Fi, балкон. Предлагат се стаи за непушачи, както и стаи за трудноподвижни хора. 
В хотела: телевизионна зала, библиотека, магазини, бар, ресторат, а-ла-карт ресторант, снек-бар при басейна, външен басейн, вътрешен басейн с подгряване на водата, фитнес зала, мини клуб, детска площадка, детегледачка, безплатен Wi-Fi на общите части.


•Хотел "Solverde" 4* (Espinho, район Порто) 
Местоположение: Хотелът е разположен на брега на морето в крайбрежния курорт Ешпиньо, хотел Praiagolfe предлага панорамна гледка към океана. Той е на 180 метра от гара Espinho и е в непосредствена близост до казино Solverde със своите 770 игрални автомата.
Стаи: Всички студиа и апартаменти в хотел Apartamento Solverde са просторни и включват оборудвана кухня, собствен балкон, отопление, LCD телевизор с кабелни канали и безплатен WiFi.
В хотела: Хотел Apartamento Solverde е на около 5 минути от жп гара Espinho, а Порто, известен с винарските си изби, е на около 30 минути с кола.
Плаж: чадъри и шезлонги срещу заплащане (ориентировъчна цена: 5/7 евро на ден за шезлонг или чадър).

Ориентировъчни цени за входни такси в Португалия:

ЛИСАБОН: 

•Крепостта Сао Жорж – 8.50 EUR 
•Манстирът Жеронимуш – 10 EUR 
•Кулата Белем  - 6 EUR 
•Музеят на Азулейжото -  5 EUR 
•Океанариумът – 15/10 EUR ( възрастен/дете) 
•Музеят Гулмбенкян – 14 EUR (цял билет) 
•Асансьорът „ Санта Жушта“ – 3EUR
•Посещение на статуята на Христос – 4,50 EUR

СИНТРА: 
•Кинта де Регалейра  - 6EUR 
•Музея на мистериите – 5 EUR
•Дворецът Кейлуж – 10 EUR 
•Летния дворец в Синтра – 10 EUR 
•Дворецьт Пена – 14 EUR 
•Автобус до двореца „Пена“ – 5 EUR

ПОРТО
•Билет за качване на върха на кулата на Клериците – 6 EUR 
•Входна такса за клоастъра на катедралата Се – 2,50 EUR 
•Църквата „ Сан Франциск“ – 3 EUR 
•Двореца Болса – 10 EUR
•Посещение на винарна изба – между 10 EUR и 15 EUR ( зависи от класа на избата) 

ДРУГИ: 
•Входна такса за манастира „Алкобаса“ – 8 EUR 
•Входна такса за манастира „Баталя“  - 6EUR
•Самолетен билет София-Лисабон-София на авиокомпания "Wizz Air"
•Летищни такси и 1 брой малък ръчен багаж до 10 кг. (40х30х20 см) 
•1 брой чекиран багаж до 20 кг.;
•Трансфери летище - хотел - летище
•Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
•2 нощувки със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в района на Лисабон
•3 нощувки със закуски и вечери в хотел Solverde Hotel apartments 4* в Ешпиньо /в района на Порто/
•1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Фатима
•1 нощувка със закуска в хотел 3* в Лисабон
•Полудневна туристическа програма в Лисабон с екскурзовод на български език
•Полудневна туристическа обиколка на Порто с екскурзовод на български език
•Пешеходна разходка в Авейро и Фатима
•Представител на място на български език по време на целия престой
•Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на Застрахователно Дружество "Евроинс" АД с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
•Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон на турист в двойна стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение, за целия престой) – 80 лв на турист
•Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел Solverde 4* в Ешпиньо на турист в двойна стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение, за целия престой) – 50 лв на турист
•Курортна такса – 2,50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
•Слушалки по време на туровете - 18 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
•Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
•Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; за университета в Коимбра (5-12 EUR)
•Билет за фуникуляра до манастирския комплекс "Бом Жезуш ду Монте" (около 2 EUR) в Брага;
•Градски и местен транспорт;
•Разходи от личен характер;
•Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
•Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
•За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
•PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Португалия
Оферта № Е1023
Бюлетин