Нова Година в Тайланд - остров Пукет и Банкок

13 дни / 10 нощувки
Пукет, Тайланд
Самолет
Галерия снимки
Дата Цена Резервация

Ден 1 (27.12) – София – Истанбул Заминаване от София в 21:30 ч. за Пукет през Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 23:55 ч.

Ден 2 (28.12) – Истанбул – Пукет 

Излитане от Истанбул в 02:15 ч. Пристигане на международното летище в Пукет в 15:40 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела (около 1 час). Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 (29.12) – Пукет

Полудневна екскурзия на Пукет: стигане до Promthep Cape, откъдето се открива най-прекрасната гледка към острова. Продължаваме към Wat Chalong, основен манастир на Пукет, в който ще наблюдаваме будистки практики и ще видим особеностите на сиамската архитектура. Посещение на фабрика за кашу. Посещение на Стария град на Phuket Town. Възможност за допълнителни екскурзии – вечерни шоу програми. Нощувка.

Ден 4 (30.12) – Пукет

Свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.
 

Ден 5 (31.12) – Пукет 

Свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 6 (01.01) – Пукет 

Честита Нова година!

Свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 7 (02.01) – Пукет 

Свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 8 (03.01) – Пукет 

Свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 9 (04.01) – Пукет – Банкок

Закуска в хотела. Трансфер до летището в Пукет за вътрешен полет до Банкок. След пристигане посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел MANDARIN HOTEL MANAGED BY CENTRE POINT 4* (или подобен). Свободно време за почивка и опознаване на Банкок. Вечерта по желание възможност за круиз с вечеря на Wonderful Cruise (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 10 (05.01) – Банкок

Закуска в хотела. Целодневна обзорна екскурзия на Банкок (включена в цената). Обиколката започва с посещение на Mae Klong market, известен с местоположението си на ж.п. релси. Продавачи правят път на влака при преминаването му и после отново разпъват сергиите си с плодове, зеленчуци, подправки и риба. Отпътуване за плаващия пазар Damnoen Saduak – най-известният и най-голям воден пазар на страната, който се намира на около 100 км от Банкок. Днес пазарът е туристическа атракция, предоставяща възможност да се купят сувенири и ръчни изделия, както и да се види типичната търговия с плодове и зеленчуци с малки дървени лодки, и да се опитат някои от тях. Връщане към Банкок и обяд в местен ресторант. Посещение на Големия кралски дворец с Храма на изумрудения Буда (Wat Phra Kaew), свещено място и притегателен център за туристи от цял свят. Посещение на Ват По (Wat Pho) - най-старият храм в Банкок, който съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Тук е впечатляващата гигантска статуя на полегналия Буда с нейните внушителни размери и пищна декорация от злато и скъпоценни камъни. Връщане в хотела. Нощувка.
 

Ден 11 (06.01) – Банкок

Престоят ни продължава с целодневна екскурзия до Аютая (Ayuthaya) – древен град и бивша столица на Тайланд. Посещение на Летния дворец Bang Pa-in. Отпътуване за Wat Phra Sri Sanphet, най-значимият храм в Кралския дворец там и предшественик-прототип на Големия кралски дворец с Изумрудения Буда в Банкок. Следва посещение на Wat Pananchoeng, който е в непосредствена близост. Обяд в местен ресторант. Посещение на Wat Mahathat – някогашен кралски манастир и резиденция на главния тайски монах по време на Аютайската епоха. Връщане в хотела късния следобед. Нощувка.

Ден 12 (07.01) – Банкок – Истанбул

Трансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 23:30 часа за Истанбул.
 

Ден 12 (07.01) – Истанбул – София

Пристигане в Истанбул в 06:10 часа. Свързващ полет за София в 08:45 часа. Кацане в София в 09:05 часа.

 

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на  нови изисквания и разпоредби. 

Важно: Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от агенцията-партньор на място.

Важно: На морските екскурзии не се допускат бременни жени.

Важно: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 

Информация за ВИЗА при пристигане (VOA)

- Кандидатът трябва да притежава средства за издръжка в размер на 10 000 бата (около 300 долара) на човек и съответно 20 000 бата на семейство.

- При пристигане кандидатът трябва да попълни формуляра за кандидатстване, предоставен на летището и допълнително да представи:

(1) Валиден паспорт – минимум 6 месеца от датата на влизане в страната;

(2) Двупосочен билет, който може да се използва в рамките на 15 дни от датата на влизане;

(3) Потвърждение на резервация за период от минимум 7 нощувки;

(4) Две снимки с паспортен размер (4 х 6 см) без шапки или слънчеви очила;

(5) Доказателство, че носите десет хиляди (10 000) бата (двадесет хиляди (20 000) за семейство) във валута;

- Цена на визата - 2200 бата (около 60 евро), които се заплащат на място в бата след обмяна при пристигане, ако не сте обменили предварително.

 

Информация за ВИЗА при пристигане (VOA)
- Кандидатът трябва да притежава средства за издръжка в размер на 10 000 бата (около 300 долара) на човек и съответно 20 000 бата на семейство.
- При пристигане кандидатът трябва да попълни формуляра за кандидатстване, предоставен на летището и допълнително да представи:
(1) Валиден паспорт – минимум 6 месеца от датата на влизане в страната;
(2) Двупосочен билет, който може да се използва в рамките на 15 дни от датата на влизане;
(3) Потвърждение на резервация за период от минимум 7 нощувки;
(4) Две снимки с паспортен размер (4 х 6 см) без шапки или слънчеви очила;
(5) Доказателство, че носите десет хиляди (10 000) бата (двадесет хиляди (20 000) за семейство) във валута;
- Цена на визата - 2200 бата (около 60 евро), които се заплащат на място в бата след обмяна при пристигане, ако не сте обменили предварително.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:

• Авансово плащане – 50 % от общата сума при записване;

• Доплащане: до 30 дни преди отпътуване.

2. Необходими данни за всички пътуващи*:

• Три имена на латиница по международен паспорт;

• ЕГН или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;

• Номер на паспорт и дата на валидност (минимум 6 месеца от датат на прибиране в България).

 

*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.

3. Анулационни срокове:

3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка, е до 60 дни преди датата на пътуването.

3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50 % от  цената на пътуването. Важи и за предплатените екскурзии.

Ако направената анулация е от 29 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100 % от цената на пътуването. Важи и за предплатените екскурзии.

При неявяване за полет, неустойката е в размер на 100 % от цената на пътуването.

ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени. Цените на горивата в програмата за  Тайланд са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по- късно от 21 дни преди датата на заминаване за чартърните полети или към момента на издаване на билетите за групата, когато полетите са с Турски авиолинии.

 

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.

Важна информация: За пътуване до Кралство Тайланд се изисква международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизане в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайтсърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забранено е внасянето и ползването на електронни цигари. 

Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да се носят оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители или непътуващият родител са съгласни детето да излезе в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да се предостави актът за раждане на детето, както и копие от него. Документите ще послужат пред българските гранични власти.

Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт. Условията за влизане в Тайланд на граждани от трети страни следва да се проверят лично. Туроператорът не носи отговорност за изисквания, различни от тези за български граждани.


*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 12
(Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 21 дни преди отпътуване). 

 • Самолетен билет София – Истанбул – Банкок – Пукет – Истанбул – София с Turkish Airlines с включен 20 кг. чекиран и 7 кг ръчен багаж (стандартно е повече, но ограничението е съобразено с вътрешния полет);
 • Вътрешен полет Банкок – Пукет с включен 20кг регистриран багаж на Bangkok Airways;
 • Летищни такси;
 • Трансфери летище – хотел – летище в Банкок и Пукет;
 • 3 нощувки със закуски в Банкок в хотел  MANDARIN HOTEL MANAGED BY CENTRE POINT 4* (или подобен);
 • 7 нощувки със закуски на остров Пукет в избрания хотел;
 • Обзорна обиколка на Банкок с посещение на Кралския дворец, плаващия пазар Дамоен Садуак и пазара на релси Маеклонг с включен обяд; 
 • Целодневна екскурзия до Аютая с включен обяд;
 • Полудневна екскурзия на остров Пукет с посещение на най-голямата статуя на Буда на острова;
 • Водач, придружаващ групата при минимум 16 пътуващи и помагащ с превода на екскурзиите на място;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро  на човек на ЗАД „Уника“.


 

 • Виза – 2200 бата (около 60 евро);
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро; 76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2 000 евро – доплащане 6 евро;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
 • Такса към самолетния билет (ако има такава към момента на издаване на билетите за цялата група). 
 • Важно: При настаняване всеки хотел изисква депозит (между 1000 и 5000 бата на помещение за целия престой), който се възстановява при напускане.
Препоръчваме предварително записване за гарантиране на местата и по-добра организация.
Провеждат се на английски или руски език, като по-големите групи са с превод на български..
БАНКОК
Круиз с вечеря по р. Чао Прая на Wonderful Cruise, вечерна
(63 евро – възрастен / дете)

Полудневна обиколка на Стария град с включен обяд на шведска маса
(34 евро – възрастен / дете)

ПУКЕТ
• Приключение в джунглата, целодневна
(83 евро – възрастен / 78 евро – дете 4-10 г.)
Впуснете се в приключение из тропическите гори на Phang Nga. Ще се запознаете с живота на местните жители, возейки се на ATV. Не пропускайте възможността да се срещнете отблизо със слоновете, да плувате под водопад, както и да се впуснете в рафтинг изживяване. 
Ще опитате интересни блюда по време на обяда в местен ресторант. 
Доплаща се за трансфер от хотели в следните зони: Panwa, Phuket Town, Ao Por, Siray Bay, Bangtao, Surin, Laguna, Nai Harn – 12 € на човек.
Англоговорещ гид.

• Представление „Fantasea”, вечерно шоу
(85 евро – възрастен / 79 евро – дете 3-10 г., вис. 1.40 м)
"Fantasea" е пътешествие в страната на тайландските легенди, съчетаващо магическо представление, въздушен балет, акробатично изпълнение, пиротехнически ефекти, циркови номера със слонове, танци и фантастична природа. Преди представленията можете да посетите зоологическата градина с животни албиноси, да яздите слон и посетите магазина за подаръци. Обиколката се препоръчва за деца.
Програмата включва:
- Разходка из територията на комплекса с възможност за посещение на атракциите и езда на
  слон;
- Шоу програма;
- Вечеря в ресторанта (шведска маса);
- Трансфер;
- Места GOLD.
*Важно: билетите за атракционите и яздене на слонове се заплащат допълнително на място.

• Представление „Carnival Magic”, вечерно шоу
(89 евро – възрастен / 85 евро – дете 3-11 г.)
Нов светлинен спектатъл на о-в Пукет, подходящ за цялото семейство. Носител на няколко рекорда на Гинес – за светлинен дизайн, за най-голяма машина за пуканки и др. Огромният тематичен парк включва разнообразие от инсталации и забавления – светещи замъци, въртележки, игри и дори малък зоопарк. Препоръчваме да отидете 2 часа предварително, за да успеете да разгледате всичко. Ресторантът със забележителен стил предлага интернационална кухня с изключително богат избор. Представлението е цветен карнавал на фантазията и светлината.
Програмата включва:
- Разходка из територията на комплекса с възможност за посещение на атракциите;
- Вечеря в ресторанта (шведска маса);
- Шоу програма;
- Трансфер.

• Мюзикъл „Simon Cabaret”, вечерно шоу
(39 евро – възрастен / 34 евро – дете 4-11 г.)
Световноизвестно шоу с травестити – музикална програма и възможност за снимки с участниците.
Програмата включва:
- Шоу програма;
- Vip места;
- Трансфер.
Възможо е доплащане за трансфер от някои отдалечени райони. Без гид.

• Островът на Джеймс Бонд, целодневна
(81 евро – възрастен / 71 евро – дете 4-10 г.)
За снимките на филма "Човекът със златния пистолет" режисьорът не случайно избрира това кътче на Тайланд - гледката към карстови планини и острови, потънали в джунглата, спира дъха. В допълнение към посещението на мястото на заснемане на „Джеймс Бонд“, обиколката включва пътуване с кану през лагуните и пещерите на островите Хонг и Панак, плуване до остров Кай Най и обяд в селото на морските цигани, които са плавали до залива Панг Нга преди повече от 200 години и се установили точно там.
Програмата включва:
- Посещение на островите "Джеймс Бонд", Хонг и Кай Най;
- Каране с кану през лагуни и пещери;
- Гмуркане с шнорхел и плажни почивки;
- Екскурзия до селото на морските цигани;
- Обяд в местен ресторант.
Продължителност: 8-9 часа, англоговорещ гид.

• Острови Пи-Пи, целодневна
(72 евро – възрастен / 63 евро – дете 4-10 г. )
Най-чистата вода на архипелага Пи Пи е националното богатство на Тайланд.
Плувайте в тюркоазената лагуна и опознайте обитателите на Андаманско море, докато се гмуркате с шнорхел, наблюдавайте диви ракоядни макаци и снимки на фона на прочутия залив Мая, където е сниман филмът „Плажът“ с участието на Леонардо ди Каприо. Всичко това  е съчетано в екскурзията до най-известните острови на архипелага.
Програмата включва:
- Разходка с корабче до островите Бамбу, Пи Пи Лей и Пи Пи Дон;
- Гмуркане с шнорхел и плажни почивки;
- Посещение на Pile Lagoon, Viking Cave (не се влиза) и Maya Bay;
- Обяд в местен ресторант.
Продължителност: 8-9 часа, англоговорещ гид.

• Острови Рача и Корал, целодневна
(113 евро – възрастен / 90 евро – дете, 4-12 г.)
Искате да посетите острови с бели пясъчни плажове, но не сте готови за дълго пътуване? Тогава обърнете внимание на островите Корал и Рача! Половин час от Пукет със скоростна лодка или яхта, и може да се потопите в тюркоазена вода, вълнуващо гмуркане с шнорхел, както и свободно време за фотосесии и перфектен тен.
Програмата включва:
- Разходка с Vip катамаран до островите Рача и Корал;
- Гмуркане с шнорхел;
- Посещение на наблюдателна площадка за прекрасен залез;
- Свободно време за почивка и фотосесии;
- Обяд в местен ресторант;
- Дискотека
Продължителност: 7 часа. Без гид, англоговорещ персонал.

• Дайвинг, целодневна
(143 евро – възрастен без сертификат / 128 евро – възрастен със сертификат)
Островите на Тайланд са сред петте най-добри места за гмуркане на планетата! Независимо дали сте начинаещ или специалист, Андаманско море ще ви отведе към много подводни открития. Желаещите могат да преминат и курсове "Open Water", "Advanced Open Water" и да получат сертификат за водолаз.
Програмата включва:
- 2 гмуркания покрай остров Рача Яй;
- Оборудване;
- Англоговорещ персонал.

 
Оферта № П806
Бюлетин