Анталия - акценти и практически съвети

Преди всичко Анталия означава красиви плажове и културни съкровища. Град Анталия се е превърнал от малък крайбрежен град в рай за ваканция.

Провинция Анталия се намира на южното турско крайбрежие, известно още като Турската ривиера. Регионът гледа назад към дълга история и предлaга  добре запазени сгради и културни забележителност. Вторият плюс на региона, разбира се, са плажовете и кристално чистото Средиземно море. Анталия е идеална за плажна почивка.
 

 Добре е да знаете - подготовка за пътуване!

Когато говорим за лятото в Анталия, имайте предвид че през лятото , 45 градуса не са рядкост през юли или август! Следователно най -доброто време за пътуване е април, май, юни, септември и октомври. 
Можете да влезете в Турция с паспорт. Изискванията за влизане в Турция може да намерите в сайта на министерство на външните работи. 
Националната валута на Турция е лирата . Навсякъде може да плащате  в евро, но за предпочитане е  да имате и лири в джоба си, понеже обменният курс не винаги е добър. 
 
Ако искате да разгледате региона, трябва да се придвижите точка  от А до точка  Б . По принцип град Анталия има добре развита система за обществен транспорт, състояща се от безброй автобусни и две трамвайни линии , които можете да използвате без никакви проблеми.
Можете също да вземете долмуш (голямо споделено такси) за няколко евро . Те изпълняват маршрути на къси разстояния в определено време. Ако искате да влезете, просто вдигнете ръка, когато той дойде. Казвате на шофьора къде искате да ви спре . Друг вариант е да запазите екскурзии чрез нашите представители в Анталия. Разгледайте екскурзионните програми на Дари Тур

Списък оферти - Турция