Топ 10: Най -красивите забележителности на Анталия (част 1)

В град Анталия и в целия регион има безброй природни и исторически забележителности. Събрахме най -важните за вас и ви ги представяме! В тази статия, ще ви запознаем с първите 5 от тях.

Kaleici: Уникален стар град
 
Определено трябва да посетите стария град на Анталия, защото тук има много специална атмосфера. В малките криволичещи улички ще се пренесете назад във времето. Оставете се на инерцията и ще бъдете увлечени от уникалната атмосфера.
На всеки ъгъл ще откривате исторически сгради, а живописното „Старо пристанище“ в сянката на градските стени ще ви кани да се отбиете за малко . Когато се изкачите по стълбите на укреплението, можете да се насладите на уникалната гледка и морския пейзаж отгоре.
Калейчи предлага много нощни забавления и атракции за млади и по възрастни.

Джамията Yivli Minare: Забележителността на Анталия
В стария град определено ще забележите 38 -метровото минаре, което има особен червен цвят поради тухлената си конструкция. Това е джамията Yivli Minare, забележителността на града, а също и така и една от най -старите джамии в целия регион.
Друга впечатляваща кула която се издига в небето на Анталия е 25-метровата часовникова кула Saat Kulesi, единствената останала от общо 80 кули на стената, обграждаща  стария град. Часовниците, които могат да се видят там, съществуват от началото на 20 век.

Портата на Адриан: Наследството на римляните
Портата на Адриан е една от най -важните и най -стари забележителности в град Анталия. Внушителната структура се нарича Üçkapılar на турски, което означава „трите порти“. Причината за това име е изграждането на портата с три арки.

Портата е построена в чест на посещението на император Адриан в Мала Азия  и е образец на римското наследство в Анталия. Добре запазената почетна порта със своята архитектура, декоративни орнаменти и колони ще ви даде усещането, че сте кацнали в древен Рим.


 

Водопади Дюден: естественият спектакъл на Анталия
Друг природен спектакъл който ще  ви заплени в Анталия са водопадите Дюден. Река Дюден,която извира от планината Таурус над града и след това „се потапя“ в дупка. След 14 километра под земята, се появява отново в квартал Кепез , където захранва горният водопад Дюден. Заобиколен е от идиличния парк Düdenbasi , където можете да отидете на разходка. Можете да видите този уникален спектакъл от лодка или да отидете до наблюдателната площадка на съседната скала.

Термесос: Турският Мачу Пикчу
Древният разрушен град Термесос се намира на 30 километра северно от Анталия. Той се намира на планината Гюлюк Даги в средата на национален парк и е един от най -важните археологически обекти в Турция.
От националния парк, трябва да се разходите до 1000 м надморска височина, преди да стигнете до Термесос. Дори Александър Велики се е отказал от обсада на града заради местоположението му.

Трябва да положите малко усилие , но си заслужава: От една страна имате прекрасна гледка към заобикалящата природа и върха на планината Солим, от друга можете да видите много добре запазените сгради като амфитеатъра, Одеон (градска къща) или да посетите обширния некропол.

Списък оферти - Турция