Почивка в Шри Ланка, индивидуална програма

9 дни / 6 нощувки
Шри Ланка, Шри Ланка
Самолет
Галерия снимки
1 ден
Полет от София за Коломбо, Шри Ланка.

2 ден
Кацане в Коломбо. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел.
Възможност за допълнителна екскурзия:
Екскузия до Яла
След закуска, тръгване от хотела и отпътуване към Willa safari (хотел),  където ще бъде сервиран обяд. След обяда, посещение на Национален парк Яла за сафари ( максимум по 4-ма човека в джип). Националният парк Яла е най-посещаваният и втори по големина национален парк в Шри Ланка, граничещ с Индийския океан. Паркът обхваща 979 квадратни километра. Паркът е най-известен със своето разнообразие от диви животни. Яла приютява 215 вида птици, включително шест ендемични вида на Шри Ланка. Броят на бозайниците, който е записан от парка, е 44 и той има една от най-високите леопардови плътности в света. След сафарито връщане в хотела.
Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Допълнителна екскурзия до Сигирия
Взимане  от хотела рано сутринта и отпътуване за Сигирия. Към 08:30 изкачване на Лъвската скала. Посещение на Лъвската скала и заобикалящите я симетрични градини. Заедно те образуват древен град, наречен „Град на Боговете“. Лъвската скала е покрита със стенописи и фрески в стил „Гупта“, открити в индийските пещери на Аджанта. До 14 век мястото се използва като будистки манастир. Това е един от най-добре запазените примери за древно градоустройство. Градините на Сигирия представляват една от най-важните части на комплекса, тъй като са едни от най-старите изкуствено озеленени градини в света. Те са разделени на три различни, но свързани форми: водни градини, пещерни и скални градини и терасовидни градини. След това почивка за обяд. Връщане в хотела.
Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Екскурия до Национален парк „Wilpattu „
Отпътуване рано сутринта. Уилпату е най-големият и един от най-старите национални паркове в Шри Ланка. Уникалната особеност на този парк е съществуването на "Willus" (естествени езера) - естествени, пясъчно оформени водни басейни или вдлъбнатини, които се пълнят с дъждовна вода. Разположен е на северозападното крайбрежие на ниската суха зона на Шри Ланка. Паркът е 1317 km2 (131, 693 хектара) и варира от 0–152 m (0–499 ft) над морското равнище. Намерени са близо сто шест езера (Willu) и танкове, разпространени в Wilpattu. В националния парк Wilpattu  има 31 вида бозайници. Бозайниците, които са идентифицирани като застрашени видове, живеещи в националния парк Wilpattu, са слонът (Elephas maximus maximus), ленивата мечка (Melursus ursinus inornatus), леопардът (Panthera pardus kotiya) и водният бивол (Bubalus bubalis), петнисти елени (Axis axis ceylonensis), мангуста. Ще се насладите на уникално сафари в парка. След сафарито, връщане обратно към хотела.
Нощувка.

5 ден
 Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Целодневна ексурзия до Канди: Канди, последно управляван от крал Шри Виккрама Раджасингхе - преди да бъде приведен под британското управление през 1815 г., е част от  световното наследство на ЮНЕСКО и последната кралска столица на кралете на Шри Ланка. Днес е вторият по икономическа значимост град в страната след Коломбо. Канди е свещено място за будистите. В храм на брега на изкуствено езеро, се пази една от най-значимите за тази религия реликви – свещеният зъб на Буда. Храмът е отворен за поклонници и туристи. Ступата със зъба на Буда (ступа - реликварий, в който се пази останка от тялото на Буда – бел. ТО) се показва само веднъж годишно.

Ден 6
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Допълнителна екскурзия до Пинавала
Тръгване рано сутринта за Пинавала. където ще посетим приют за слонове. Това е една от най-необичайните туристически атракции! Приютът за диви слонове в Пинавала е създаден през 1975 година и първите му обитатели са били само няколко. Днес някои от тях вече имат поколение, родено и отгледано тук. В приюта живеят млади слонове, останали без родители или пък възрастни, пострадали по един или друг начин от бракониери. Една от задачите на сиропиталището е да осигури естествена среда на обитание за своите питомци. Така например живущите тук огромни бозайници имат строг режим на къпане в периода между 10 - 14ч. , отправят се на баня към близката река по два пъти на ден и в точно определени часове. Най-малките обитатели на приюта пък се кърмят (хранят) също в точно определено време. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Whale Watching - Биоразнообразието на Шри Ланка го прави рай за дивата природа в Азия, та дори и  в света. Мириса е районът, който е един от най-популярните за whale watching. Това, което го прави първокласно място за наблюдение на китове, е географското му положение: тук континенталният шелф е най-тесен, с дълбочина на океана, достигаща 1 км на няколко километра от брега. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.    

Ден 9
Закуска. Трансфер до летището  в Коломбо за полет до София.

10 ден
Кацане в София.


Условия за записване:
 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена
 • Доплащане 45 дни преди тръгване – 100 %
 
Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на отпътуване!
Не се изисква имунизация
 
 
Забележки:
 • Програмата е индивидуална и няма определен  минимум за провеждане
 • Допълнителните екскурзии са на база заявка - потвърждение. Провеждат се на английски език. Възможно е доплащане за провеждане на руски език.
 • Полетите подлежат на препотвърждение от АК-те, възможност за избор с коя авиокомпания да се лети.
 • Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна на валутните курсове, при увеличаване на транспортните разходи, в т.ч. на горивото, както и с увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна  на курса, цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.
 
Забележка:
Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата; обувките се свалят при влизане.
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 • Самолетен билет София - Коломбо - София с прикачване и включени летищни такси
 • Ръчен до 7 кг + чекиран багаж до 20 кг.
 • 6 нощувки в избран хотел на съответната база изхранване
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Медицинска застраховка
 • Помощ при пътуване в чужбина на ЗД „Евроинс“ с покритие 10 000 евро с COVID-19 покритие до лимита на отговорност
 • виза за Шри Ланка - 35 щ.д. (при промяна в тарифата, ТО ще осведоми)
 • ПСР тестове - при необходимост, ТО предлага ваучери за отстъпка с лаборатории Кандиларов/ Рамус
 • Разходи от лично естество;
 • Допълнителни екскурзии
 • Бакшиши;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД "Евроинс“ ( покрива COVID-19)
Оферта № Е758
Бюлетин