Почивка в Дуръс

7 дни / 6 нощувки
Дуръс, Албания
Автобус
Галерия снимки
 
1 Ден - Отпътуване от София 6:00 часа. Преминаване на КПП Гюешево, преминаване край Скопие и КПП Кафасан. Посещение на Елбасан с разглеждане на „Скампис“ крепостната стена, римляните са го наричали Masio Scampa, заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх, а на турски–крепост/. Около 18 ч. пристигане на Дуръска ривиера. Настаняване в хотел Kamomil  3* на морския бряг със собствен плаж. Вечеря. Нощувка.
2 Ден - Закуска. Свободно време за плаж. Следобяд пешеходна обиколка на Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето на цар Симеон Велики, когато тези земи са били част от българската държава. Разглеждане на Венецианската кула, Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители /кандидатства за списъка на UNESCO/, ще видим резиденцията на крал Зогу, крайморския булевард с палмите – подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 Ден - Полудневна екскурзия до Круя и Тирана /15 евро/
Закуска. Свободно време за плаж или по желание в 9:00 ч. отпътуване за Круя. Круя е родното място на националния герой Скендербег. Градът е бил столицата на арбърийското княжество през ХV в. с владетел Скендербег – легендарната фигура на албанското средновековие. Преминавайки през старата чаршия ще стигнем до останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей. Пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. Отпътуване за Тирана. Туристическа програма – автобусна и пешеходна обиколка за разглеждане на Албанската столица. Забележителностите на площад Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа – „забранения град”. Свободно време за шопинг в моловете на столицата. Връщане в хотела в Дурас. Вечеря. Нощувка.
4 Ден - Полудневна екскурзия до Берат /15 евро/
Закуска. Свободно време за плаж или по желание посещение на модерния град Вльора – един от най-старите градове на Албания и второто по-големина пристанище. Разположен е на крайбрежието на Адриатическо и Йонийско море и е един от най-добрите курортни центрове с нови хотели и прекрасни плажове. Възможност за шопинг. Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
5 Ден - Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
6 Ден - Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
7 Ден - Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
 
За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!

Изберете хотели за резервация по програмата

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 6 нощувки на база HB 3*;
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие  5 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 4 год. и над 65 г. имат доплащане /;
  • Пътни, входни и магистрални такси;
  • Туристическа програма в Елбасан, Дуръс;
Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване и престой на място
  • Екскурзия до Круя и Тирана-15 €;
  • Екскурзия до Вльора и  Берат – 20 €;  
  • Входни такси за забележителностите – 10 €; 
  • Разходи от личен характер;
  • Такса гориво
Оферта № Е785
Бюлетин