Почивки в Ксамил, Албания 2023

8 дни / 7 нощувки
Ксамил, Албания
Автобус
Галерия снимки
 
1 ден: Отпътуване от София в 06:00 часа от “Руски паметник” по маршрут Кулата – Янина – Саранда . Пътуването е  през територията на Гърция по скоростната магистрала  Е – 90. Пристигане в курорта Ксамил – тропическият РАЙ на Европа следобяд. Настаняване в хотел Heksamil****. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта.Следобяд в 16:30 часа по желание разходка в курорта Саранда. Саранда  е столицата на област Саранда и е една от най-важните туристически атракции на албанската ривиера. Той е разположен на открит морски залив на Йонийско море. Намира се на две морски мили от гръцкия остров Корфу. Населението на Саранда е около 32000 жители . Това е изключително място, където може да се насладите на средиземноморския климат и да се отдадете на почивка.  В 19:30 часа отпътуване от Саранда за Ксамил, връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Закуска.Свободно време или *по желание: полудневна екскурзия до Бутринт. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Връщане в Саранда. Свободно време. Вечеря.  Нощувка.
4 ден: Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка. 
5 ден: Закуска. Свободно време или *по желание: полудневна екскурзия до Гирокастра, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Връщане в Саранда. По пътя – посещение на Синьото око – малко езеро, разположено сред местност с невероятна природна красота. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден: Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил. Вечеря. Нощувка.
7 ден: Закуска. Свободно време за плаж или *по желание целодневен круиз от Саранда до 4 островчета около Ксамил с невероятни плажове с включен лек обяд. Завръщане в Ксамил следобяд. Вечеря. Нощувка. 
8 ден: Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цените – 60 лева! Те не ползват и застраховка.
Доплащане  за двойна седалка в автобуса – 60 лв.


МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен
Паспорт с минимум 6 месеца валидност  от датата на отпътуване за българиски граждани.
За деца под 18 години, пътуващи с един родител  или без  родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътуваизвън   България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
Няма визови изисквания, свързани с пътуването.
 НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 30% депозит при резервация;  Пълно плащане: 30 дни преди дата на отпътуване.
                  УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
•             Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
 
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
•             При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
•                При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
•             При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
  1. Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
  2. Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
  3. Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
  • Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
  • Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
  1. Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.
  2. Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 8.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 16.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
 

Изберете хотели за резервация по програмата

Транспорт с комфортен автобус;
7  нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел Heksamil 4* - www.heksamil.al;
Разходка в Саранда;
Медицинска застраховка „Асистанс”с покритие 5000 евро /за лица до 5 г. над 64 години има доплащане/;
Пътни и магистрални такси;
Водач през цялото пътуване;
  • Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 5 € на турист (не вкл. входен билет);
  • Еднодневна екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 20 € (не вкл. входни такси);
  • Круиз до 4 островчета с обяд – 30 €.
Оферта № Е787
Бюлетин