Екскурзия до Корфу през септември

5 дни / 4 нощувки
Тип транспорт:
Автобусни
Автобусни
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
26.09.2018 от 399 лв. резервирай


 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 
1 Ден

Отпътуване от Стара Загора в 6.30 ч. от ОМВ бензиностанция до атогарата по маршрут Кулата – Игуменица. Трансфер с ферибот до о-в Корфу. Пристигане вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.                         
 
2 Ден
Закуска. Туристическа програма в Корфу с местен екскурзовод (минимум 4 ч.): посещение на двореца „Ахилион” .Дворецът е построен от австрийската империатрица Сиси през 1890 като лятна резиденция и носи името на любимия герой на империатрицата – Ахил. Изпълнението е дело на италиянски архитекти, а скулптурите са създадени от немския скулптор Ернст Хертер.
Следва пешеходна разходка в столицата Керкира с местен екскурзовод: площад „Еспланада” – най-големия площад на Балканския полуостров; галерията с арките „Листон” –мястото с най-много романтика в града, копие на парижката улица „Риволи”;Старата крепост,двореца„Св. св. Георги и Михаил”,църквата „Св. Спиридон”. Вечеря. Нощувка.                        
 
3 Ден

Закуска. Целодневна екскурзия до Палеокастрица и Сидари с Канала на любовта. Палеокастрица е един от най-известните курорти на острова. В превод името означава “Стария Замък”. Според легендите на един от плажовете тук е намерен Одисей след неговото корабокрушение. Ще посетимманастира „Палеокастрица Света Мария” - основан през 1225 г. Манастирът бил построен върху останки на крепост или замък . Оттук идва и значението на името на града. Свободно време или по желание - разходка с лодка до пещерите на Палеокастрица. След като се нагледаме на толкова красоти, щеотпътуваме за Сидари. Фотопауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. Вечеря. Нощувка.
            
4 Ден
Закуска. Свободен ден или по желание и предварително записване -целодневна екскурзия с корабче: остров Антипаксос, където ще имаме възможност да плуваме в яркосините води на Йонийско море, да се любуваме на пясъчните заливчета на острова, които с кристалните си води се конкурират с пейзажите от Карибите и на Сините пещери, известни с причудливите си форми; остров Паксос,където ще посетимстолицата Гайос и ще имаме свободно време за разходка и обяд в многобройните рибни таверни. Вечеря. Нощувка.
            
5 Ден
Закуска. Отпътуване за България.
 
    Цени:          
399 лева при 40 туристи
449 лева при 17 туристи


Обща информация:
 • Депозит -  35 % при заявка и сключване на договор;
 • Доплащане  -  25 дни преди датата на отпътуване;
 • Необходими документи – лична карта и нотариално заверено пълномощно за лица до 18 г., пътуващи без един или двама родители
 
Срок за уведомление в случай, че няма необходимия минимум -14 дни

ТА „Дари Тур“ има сключена застраховка отговорност на туроператор в ЗАД  „ Армеец“.
 
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Четири нощувки със закуски и вечери в  студия (при по- малко туристи) или хотел 3*;
 • Туристическа програма, съгласно оферта;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Водач по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка
- Фериботни билети – около 9 евро в посока;
- Входни такси в посещаваните обекти - двореца Ахилон (5 евро), Старата крепост (6 евро) и др;
- Разходка с лодка до пещерите на Палеокастрица – 23 лева при мин. 10 туристи;
- Екскурзия с корабче – 50 лева при мин. 10 туристи;
- Застраховка за лица над 70 г. - 10 лева;
- Туристическа такса

 Оферта № Е412