Helya Beach Resort 4

Програма: Почивка в Тунис 2024

8 дни / 7 нощувки
Монастир, Сус, Хамамет, Тунис
Самолет
Галерия снимки


Таблици с цени

Цени на база Ultra All Inclusive
Цените са валидни до 30.04.2024
Доплащане за изглед море - 165 лева за стая за 7 нощувки
Дата
21-05-2024
28-05-2024
04-06-2024
11-06-2024
18-06-2024
25-06-2024
02-07-2024
09-07-2024
16-08-2024
23-08-2024
30-08-2024
06-09-2024
13-09-2024
20-09-2024
27-09-2024
04-10-2024
11-10-2024

Helya Beach Resort 4
Местоположение
Хотелът се намира на първа линия на плажа, на 9 км от центъра на Монастир и на 63 км от летище Енфида.

Стаи
Хотелът разполага с 330 стаи, всяка от които оборудвана с:
 • телевизор с плосък екран
 • самостоятелна баня със сешоар
 • безплатни тоалетни принадлежности
 • минибар и балкон
 • безплатен достъп до Wi-Fi интернет
Барове и ресторанти:
Хотелът предлага:
 • 1 основен ресторант, 2 а-ла-карт ресторанта
 • 4 бара пицария
Спорт и забавления:
Насладете се на редица удобства за отдих, включително
 • 3 открити басейна
 • 1 вътрешен отопляем басейн
 • водни пързалки
 • детски басейн 
 • фитнес център
 • градина


Изберете хотели за резервация по програмата

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ТУНИС ЛЯТО 2024
 
1-ви Ден Среща на летище София. Отпътуване в обявения час с чартърен полет. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2-ри Ден Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии. Нощувка.
3-ти Ден Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии. Нощувка.
4-ти Ден Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии. Нощувка.
5-ти Ден Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии. Нощувка.
6-ти Ден Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии. Нощувка.
7-ми Ден Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии. Нощувка.
8-ми Ден Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Енфида, Тунис в обявения час. Полет за София

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОСНОВНИТЕ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Условия за записване:
 • Плащания:
  • Депозит в размер на 30 % от общата цена на туристическия пакет – до 3дни след резервация
  • Доплащане на пълната сума до 35 дни преди датата на пътуване.
  • При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1; 1.2 срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация
 • Анулация:
  • Туристите имат право да прекратят договора за туристически пакет  по всяко време преди датата на заминаване.
  • Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора от 10 до 35 дни преди пътуване, той дължи такса за прекратяване на договора, в размер на 70 лева .
  • При отказ от пътуване след указания срок до 34 дни до датата на пътуване, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.
  • Препоръчваме на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".
Необходими документи за пътуване: международен паспорт, валиден шест месеца до датата на връщане
Визов режим: няма изисквания за визи.
Местна валута: Тунизийски динар (TND)
Валутен курс: 1 евро - около 3,2 TND

Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, като тя е дължима за всички резервации, без значение кога са направени. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на  полета. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване.
Застраховка "Отмяна на пътуване": Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора в срок не по - късно от 10 дни преди датата на отпътуване. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване. Смяната на датата на пътуване се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, след настъпване на застрахователно събитие ,туристът лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, трябва  да се свърже по телефона с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД и да каже на оператора какви са неговите оплаквания. В случай че туристът не изпълни това задължение и оператора не регистрира случая е възможно Застрахователят да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.

При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.

Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки..

Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел..

Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.

Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.
 
Информация за допълнителните екскурзии:
 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод с превод на български от наш представител. 
 • Датите на екскурзиите се обявяват преди отпътуване или на място от представителя.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.
 • Цените на екскурзиите са в долари и се калкулират в лева при курс продава на долара на „Уникредит“
Допълнителни екскурзии:
Сгушен между Средиземно море и пустинята Сахара, Тунис е страна с богата култура, която може да бъде проследена до древността. Тази прекрасна дестинация ви предлага възможността да посетите древни места като руините на Картаген, оживени съвременни пазари и музеи, пълни с впечатляващи образци на ислямското изкуство. Тунис също е място със страхотни хотели и фантастични крайбрежни хотели за тези, които искат просто да се отпуснат.

 Tунис Картаген - Сиди Бу Сайд - 1 ден
https://dari-tour.com/img/upl/images/Picture1.jpg
 

Ден за екскурзия за култура и удоволствие: Открийте руините на Картаген, който е бил могъщ град; съперник на Рим; славен град, където властта не е помръднала нито сантиметър през вековете, посетете баните на Антонин Пий и стария римски театър с прекрасната му архитектура.
Посещаване на живописното село: Сиди Бу Саид, разположено на хълм с изглед към залива на Тунис, източник на вдъхновение за известни художници като Пол Клее и Август Макки, Прекрасно бяло и синьо село, привлекателно с  вратите си осеяни с шипове и особени прозорци.
След обяд имате страхотна възможност да си купите сувенири, свободно време да се насладите на медината и сукове, където да направите изгодни сделки.

https://dari-tour.com/img/upl/images/Picture2.png

Включени услуги:

 • Транспорт
 • Обяд
 • Входна такса
 • Екскурзовод
Цена:
60 евро - възрастен / 40 евро - дете до 11.99 г.     

                 

Пустинята Сахара: двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята (включен транспорт с джипове 4x4)
https://dari-tour.com/img/upl/images/Picture3.jpg

Осигурете си страхотно изживяване по време на двудневното пътуване в пустинята Сахара.
Южен Тунис е земя на много изненади и контрасти. Ел Джем съхранява останките от третия по големина римски амфитеатър в света. Матмата е троглодитно берберско селище със своите жилища в лунни кратери. Насладете се на портата на Сахара на пустинна езда на камила през огромни дюни от подвижни пясъци.
Чот Ел Джерид е най-голямото солено езеро в Сахара. Основната забележителност в Тозер е романтичният оазис. Тухлената зидария и местните черги също са привлекателни.
Насладете се на пътуване с автомобил 4 по 4 до Онг Ел Джамел

https://dari-tour.com/img/upl/images/Picture4.png

Включени услуги:

 • Транспорт
 • Настаняване в хотел
 • Два обяда
 • Входна такса за Ел Джем
 • 4х4 оазис тур
 • Екскурзовод

Цена:
120 евро - възрастен / 100 евро - дете до 11.99 г.


Кайруан - Ел Джем - Монастир - 1 ден

Посетете три града в едно! „Приказка за три свята“ ще ви предложи чудесната възможност да изследвате вътрешността на страната.
Кайруан; като основен център за производство на килими в Тунис, си остава чисто арабско-ислямски град с многобройните си религиозни сгради и приказни реликви.
Друга незабравима гледка за всеки, който се интересува от история, е добре запазеният амфитеатър в Ел Джем: важен пример от периода на римското управление. Монастир е типичен тунизийски крайбрежен град, където дълбоката история се намира рамо до рамо с модерните удобства. Основните забележителности са Мавзолеят, Рибат, Марина и Медина.

Включени услуги:

 • Транспорт
 • Обяд
 • Входна такса
 • Екскурзовод

Цена:
60 евро - възрастен / 35 евро - дете до 11.99 г.


Целодневна екскурзия до Дуга – сред историческите пластове на Тунис
Дуга, е археологически комплекс-резерват, състоящ се предимно от древноримски архитектурни останки в Северен Тунис, на около 100 км югозападно от руините на Картаген. Според оценка на ЮНЕСКО от 1997 г. Дуга е „най-добре запазеният малък римски град в Северна Африка“ (Древна Либия). Намира се в крайбрежната част на Магреб, близо до Атлаския масив, в селски район, поради което останките са се запазили сравнително добре. Културните пластове в Дуга са берберски, пунически, римски и византийски.

Включени услуги:

 • Транспорт
 • Обяд
 • Входна такса
 • Екскурзовод

Цена:
65 евро - възрастен / 35 евро - дете до 11.99 г.

Посещение на зоопарк Фригия - полудневна екскурзия
Най-голямата зоологическа градина в Тунис с площ от 36 хектара, на територията на която можете да видите над 60 вида животни.

 

Включени услуги:

 • Трансфер
 • Входна такса
 • Екскурзовод

Цена:
30 евро - възрастен / 15 евро - дете до 11.99 г.
 

Разходка с кораб (полудневна екскурзия)
Насладете се на релаксиращ и великолепен круиз на катамаран! Отпуснете се и се насладете на гледката към красивата околност от лодката. По програма: музика, закуски. Възможност за риболов и плуване в открито море.

Включени услуги:

 • Трансфер
 • Плаване с кораб

Цена:
30 евро - възрастен / 15 евро - дете до 11.99 г.

 • Самолетен билет София – Тунис – София с директен чартърен полет и включени летищни такси;
 • Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 •  7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;
 • Представител на туроператора;
 • Mедицинска застраховка
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Туристическа такса: за хотел 4*/5* - 3 TND /тунизийски динар/ на вечер, на човек. Заплаща се на рецепция при пристигане;
 • Такса обслужване за екскурзовода и шофьора по време на екскурзии;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 74 г. – 10 лева;
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 89 г. –  24 лева;
Допълнителни екскурзии:
Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид
60 евро - възрастен / 40 евро - дете до 11.99 г.

Целодневна екскурзия до Дуга – сред историческите пластове на Тунис
65 евро - възрастен / 35 евро - дете до 11.99 г.

Посещение на зоопарк Фригия - полудневна екскурзия
30 евро - възрастен / 15 евро - дете до 11.99 г.

Кайруан, Ел Джем и Монастир: целодневна екскурзия
60 евро - възрастен / 35 евро - дете до 11.99 г.

Разходка с кораб (полудневна екскурзия)
30 евро - възрастен / 15 евро - дете до 11.99 г.

Пустинята Сахара: двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята (включен транспорт с джипове 4x4)
120 евро - възрастен / 100 евро - дете до 11.99 г.
ТА "Дари Тур" има сключена застраховка отговорност на туроператора в ЗК "Евро Инс" АД.
Оферта № П557