11 от най-добрите места за снимки в Дубай

04 11 2021 г.
11 от най-добрите места за снимки в Дубай
Дубай може да е известен със своите архитектурни чудеса, но най-големият град на Обединените арабски емирства има много внушителни гледки отвъд блестящите небостъргачи.

Културното навършване на пълнолетие в Дубай се вижда от остроумното улично изкуство и кварталите, които съчетават романтиката на стария свят с модерния стил.
При следващото си пътуване до Дубай ще искате да уловите пълния спектър от визуални изкушения, които градът може да предложи. Ето най-добрите места за фотографиране в града.

1. Исторически район Бастакия
За да разгледате квартал Бастакия, позволете си да се изгубите в тесните задни улици, сенчести дворове и тихи, подобни на лабиринт алеи на този квартал от деветнадесети век. 
Построени в традиционен стил с вятърни кули, в реставрираните сгради сега се намират бутикови хотели, музеи, художествени галерии и кафенета. Посетете рано сутринта или късно следобед, за да избегнете струпването на хора.

2. Ал Сийф
Има много неща за снимане в Al Seef, крайбрежна алея с яхтено пристанище покрай река Бур Дубай, която е сред най-добрите атракции в Дубай. Ще видите продавачи, които предлагат чай кара и хотдог, хора, които се разхождат по потока и кафенета, разположени в търговските обекти.
В другия край е арабски сук с традиционна архитектура, който също задължително трябва да бъде сниман. Изчакайте местните да се появят за да уловите кадър, който включва случайни минувачи, на фона на  древната структура.

3. Bur Dubai Creek
Изглежда, че времето стои неподвижно на стария поток на Бур Дубай, където местните жители и туристите се качват на абраси или дървени рояци и плават през водата до сушата на Дейра. Ята чайки покрай рекичката и на лодките, се хранят оживено, а възможностите за снимки са безкрайни. За да получите страхотна снимка, застанете на брега точно до Стария текстилен сук. Отидете час преди залез слънце, когато светлината започне да омеква, ( може да използвате обектив за мащабиране, за да уловите всички детайли).

4. Сънсет Бийч
Sunset Beach е идеалното място за получаване на перфектно изображение на залеза с емблематичния Burj Al Arab с форма на платно на преден план. Отидете точно навреме за залеза и експериментирайте с различни кадри, докато небето е обагрено в оранжево, златно и люляково. Тук често има хора, които плуват до залез слънце, така че не поставяйте обемиста камера на статив, а снимайте от ръка. Възползвайте се от силуети, за да добавите мащаб и човешки елемент към вашите изображения.

5. Мост на толерантността
Мостът на толерантността свързва двата бряга на Дубайския воден канал. Впечатляващата му арка оформя небостъргачите на Шейх Зайед Роуд. Бъдете там,  двадесет минути преди залез слънце и поставете статива си на пътеката под моста, на няколкостотин метра от рампата от същата страна като Safa Park. Докато слънцето потъва под хоризонта, светлините на пътя на шейх Зайед, небостъргачите и мостът предлагат идеалните условия за заснемане на дълго експозиция, създавайки интересни светлинни пътеки по канала. Можете да получите подобен резултат с iPhone, като преобразувате „снимка на живо“ в дълга експозиция (намерете тази опция, като плъзнете нагоре върху снимка на живо).

6. BoxPark
Със своята хип атмосфера, индустриални складови контейнери, странни бутици, кафенета и приказни светлини, BoxPark е чудесен за улична фотография. Може би най-атрактивният ъгъл на boxpark е този в кино Roxy, където светлините подчертават живите цветове на контейнерите, създавайки интригуващ фон за силуети. Вземете приятел, за да позирате и поставете камерата или широкоъгълен обектив, прикрепен към вашия смартфон, на пода, като го наклоните леко, за да получите уникална перспектива нагоре.

7. Ла Мер
Градското място на плажа в Дубай е особено натоварено през уикендите със семейства, групи и плажуващи, които се разхождат около камиони за храна и кафенета. На улиците, които вървят успоредно на крайбрежната алея, ще намерите бутици, ресторанти и улично изкуство. Доведете приятел да позира и изберете стенопис, който ви харесва. Заснемете направо или поставете фотоапарата си на земята за различна перспектива.

8. Резерват за диви животни Ras Al Khor
Резерватът за диви животни Ras Al Khor е прилив и отлив с лагуни със солена вода, които привличат жителите на мигриращи видове птици. Отидете около 14:30 ч. за да избегнете многото хора. В Mangrove Hide ще забележите сиви чапли, рифови чапли и много други, докато Flamingo Hide е място за събиране на супермодели с розови пернати 🙂. Не забравяйте да спестите достатъчно време за Flamingo Hide; тя е по-фотогеничната от двете. Донесете обектива си за увеличение и използвайте бързи скорости на затвора, за да заснемете движение и полет.

9. Международен финансов център в Дубай
Звучи като малко вероятно място за фотография, но си струва да го посетите благодарение на красиво симетричните си пространства. Посетете в петък или събота следобед, за да избегнете хората на вашите кадри.
Представеният по-горе мост има страхотна симетрия и по,мощта от приятел, който да ви позира, добавя интересен мащаб към вашите изображения. Опитайте да използвате смартфона си, за да правите снимки, тъй като охраната може учтиво да ви попречи да използвате фотоапарата си.

10. Дубай Марина на улица Al Emreef
Крайбрежната алея в Дубай Марина е едно от най-добрите места за разглеждане на впечатляващите небостъргачи в града. Хората тичат, карат колела и спортуват по яхтеното пристанище, а яхти, катамарани и водни таксита се носят през дългия канал, създавайки интересни обекти за фотография. 
Въпреки че ще получите и добри снимки от крайбрежната алея, насочете се към един от мостовете - улица Al Emreef предлага най-добрата гледка.
Посетете малко преди залез слънце и поставете статива си на моста. Използвайте широкоъгълен обектив или панорамната настройка на вашия смартфон, за да уловите активността от двете страни на водата.

11. Риболовно пристанище Джумейра
Риболовното пристанище Джумейра е чудесно място да се любувате на красиви яхти, да виждате рибарите да се закачат, докато подготвят инструментите си и да наблюдават ята чайки около залеза.
Покрай пристанището ресторантите сервират специалитети от пресни морски дарове с места на открито в традиционните сгради на сука. Използвайте смартфона си, за да правите снимки на сука (само за лична употреба), тъй като фотографирането на пристанището официално не е разрешено. На вашия iPhone използвайте режима на серия, за да получите отчетливо изображение с летящи чайки.
Всички новини

Дубай