5 от най-живописните заливи със син флаг в Кипър

14 09 2021 г.
Добре известен със своите кристално чисти води и пясъчни брегове, Кипър всъщност може да се похвали с едни от най-чистите води в света. С 57 плажа със „син флаг“ - престижна награда от Фондацията за екологично развитие - Кипър е идеалното място за почивка край морето, предлагащо на посетителите тръпката от водни спортове или галещи слънчеви бани.

Синият флаг е екомаркировка, създадена от фондацията и се присъжда на плажове, които отговарят на екологични стандарти, свързани с безопасност и разнообразни критерии.


1. Залив Писури, Лимасол Заливът Писури е с дължина 1,5 км, от нос Аспро от единия край до носовете Мавророцос („черна скала“). Целият участък е великолепно място с вълни, които плавно се разливат в пясъчната брегова линия, частично сгушена от скалистите брегове, които се спускат надолу в морето, правейки цялостната картина перфектна.


2. Коралов залив, Пафос Един от най-добрите пясъчни плажове в района на Пафос. Всички деца ще го харесат! Ако търсите да прекарате един незабравим ден със семейството си, това е мятото. Великолепен залив със син флаг извън основния център на Пафос в района на Пейя, той може да се похвали със страхотен участък от златист пясък, обгърнат от зашеметяващи варовикови скали. Тук има няколко места, където можете да се отпуснете за питие, на някой от многобройните шезлонги, наслаждавайки се на слънчевите лъчи.


3. Залив от смокинови дървета, Протарас Истински приятелски плаж за семейството Ви, можете да се насладите на някои от най-чистите води на острова тук, докато има цяла серия удобства, включително ресторанти, плажни барове и множество хотели, в които да останете да нощувате. Наистина подходящ за деца плаж, водата тук е плитка и можете да се отпуснете на шезлонга си, докато децата се плискат наоколо!


4. Залив Коннос, Айя Напа Една от най-перфектните заливи като картина на острова, е заливът Конос, потапянето в тези тюркоазени води си заслужава! Оцветено от вътрешната зеленина и дивите скалисти върхове, това място наистина е парче от рая. Извън пътя между нос Греко и Протарас, околните хълмове приютяват този залив от ветрове, а водите обикновено са възможно най-спокойни.


5. Curium Bay, Лимасол Голяма част от бреговата ивица е с пясък и камъчета, водите са кристално чисти, обградени от зашеметяващи бели скали. Често тук ще видите по-приключенско настроени спортни натури, които се наслаждават на място за уиндсърф тук, докато в същото време, други се наслаждават на великолепния амфитеатър на гръко-римския курий, взирайки се в дълбокото синьо от високо.
Всички новини

Кипър