5 съвета при пътуване до Дубай

19 01 2017 г.
Дубай е част от Обединените арабски емирства и тук се спазват правилата на поведение, които налага мюсюлманската религия.
Като гости, на почивка в Дубай, всички трябва да се съобразяваме с традициите и разбиранията на ОАЕ и затова:

Какво облекло трябва да сложите в багажа си?
В Дубай традиционно арабските жени носят черни роби и покриват главите си. За чужденките това облекло не е задължително и можете спокойно да се съблечете по бански на плажа, но е добре да внимавате, когато се разхождате или сте на шопинг. Въпреки, че никой няма да ви задължи да носите черна роба и да покривате главата си трябва да сте прилично облечени. Не е приемливо да се разхождате с мини пола, къса рокля по тялото, с дълбоко деколте или по потник. Ако ви предстои почивка в Дубай, сложете в куфара дрехи с дълъг ръкав, панталони и няколко шала, които да покриват раменете и ръцете ви.

Можете ли да консумирате алкохол?
Алкохол можете да консумирате без никакъв проблем единствено в баровете и ресторантите на хотелите. В заведенията за хранене, в магазините или където и да е другаде алкохол не се предлага и е забранен. Бъдете внимателни и не консумирайте алкохол извън хотелите (дори и в парка), а за шофиране в нетрезво състояние не си и помисляйте.
Важно! Не приемайте и в никакъв случай не подарявайте алкохол!

Какви лекарства да носите в багажа си?
Преди да тръгнете проверете дали някой от лекарствата нямат ограничения за внасяне в Дубай.

Как да се държите при среща?
Ако сте жена, не подавайте първа ръка за ръкостискане, тъй като някой мюсюлмани считат това за неприемливо поведение.
Ако сте мъж, не поглеждайте жената на събеседника си. Това също се счита за неприемливо.
Важно! В никакъв случай не снимайте арабските жени!

Как да се държите на обществени места?
Ако сте двойка, не се целувайте, не се прегръщайте и не се дръжте за ръце. Публичното показване на любов и привързаност в Дубай се счита за обидно поведение.
 
Всички новини