​ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ДУБАЙ

04 11 2021 г.
​ИНТЕРЕСНИ  ФАКТИ ЗА ДУБАЙ
1) Към 2018 г. населението на Дубай надхвърля 3 милиона. Само около 15% от това население са местни жители! Дубай е магнит за националности от цял ​​свят и чужденците съставляват по -голямата част от населението.

2) Дубай е един от 7 -те „Емирства“, които се обединяват, за да направят Обединените арабски емирства. Най -близкото съседно емирство е Абу Даби, което е главното Емирство и много популярна туристическа дестинация.

3) Всяко емирство (Дубай, Абу Даби и др.) Има свой цар, иначе известен като шейх.

4) Арабският е официалният език на Дубай, като мнозина говорят и английски.

5) Основното летище на Дубай е международно летище Дубай, което е главното летище -хъб на голяма авиокомпания Emirates. Посетителите могат да влязат в Дубай през това главно летище, или като летят до близкия Абу Даби или Шарджа.

6) Храната в Дубай е вкусна, а шаурма е най -популярното местно ястие. Много прилича на кебап или сувлаки, с месо, зеленчуци и дресинги, увити в лаваш.

7) Дубай бързо се превръща в един от най -прогресивните градове в света. Населението му нараства бързо, както и инфраструктурата му. Сега това е една от най -популярните дестинации за почивка в света.

8) Националното животно на всички Обединени арабски емирства е арабският орикс. Какво е арабски орикс? Това е нещо като антилопа със среден размер.

9) Дубай е основан през 1833 г., но тогава той е бил само малко рибарско селище. Едва през 80 -те и 90 -те години на миналия век той се преобразява като туристическа дестинация от световна класа. За 30 години Дубай се е превърнал от пустинен град с много малко инфраструктура в мултикултурна и космополитна дестинация, към която хората се стичат като магнит.

10) Средно 14 милиона туристи годишно посещават Дубай.

11) Повече от половината от населението на Дубай е на възраст между 25-34 години, така че това е младежки град, чиито живот е насочен много към хора в тази възрастова група. Само 15% от населението на Дубай е над 45 години!

12) Кралят (или шейхът) на Дубай и водач на тяхното кралско семейство е Негово Височество шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум. Той играе голяма роля в изграждането на Дубай в дестинацията, която е днес.
Всички новини

Дубай