9 неща, които трябва да знаете, преди да заминете на екскурзия в Дубай.

23 12 2020 г.
Скъпи приятели, както знаете, туристическа агенция Дари Тур вече над 7 години организира екскурзии в Дубай. Вижте какво трябва да знаете преди да пътувате до тази невероятна дестинация.

Културата на живот в Дубай може да бъде разбрана много лесно, защото се основава на прости правила. Как трябва да се обличаш? Трябва ли да дадете бакшиши на сервитьора? Можете ли да пиете алкохол?

Вижте тези съвети за безопасно пътуване и забавления в Дубай.
1. Посещение между октомври и април
Дубай има само два сезона - горещ и по-горещ. Месеците между октомври и април, известни като зимен сезон, носят синьо небе и перфектно плажно време. През октомври е все още доста топло и влажно. Ноември и Декември са перфектни за посещение на Дубай. Тогава температурата е около 28-30 градуса и водата е много приятна за къпане.

Пез януари и февруари температурите са около 22-24 градуса и е много приятно време за екскурзии. През Януари е шопинг фестивала в Дубай и тогава шопинг маниаци от цял свят се стичат в Дубай, понеже магазините обявяват огромни намаления. През март температура е около 28-30 градуса и морето е много приятно за къпане. През април температурите са по-високи, но липсва голямата жега.
2. Показвайте уважение по време на Рамадан
Ако посетите Дубай, през свещения месец Рамадан, празнуван през деветия месец от 12-месечния ислямски календар, уважавайте мюсюлманите и техните пости. Това означава, че не можете да ядете, пиете или пушите на публични места  пред тях между изгрева и залеза. В ресторантите туристите се отделят с паравани.
3. Скромно облечени?
Доскоро битуваше схващането че в Дубай трябва да се обличаме скромно и консервативно. Вече не е така. Дубай е отворено емирство и приема туристите такива каквито са. Не е проблем да се обличате с потници и къси панталони  Единствено трябва да се спазва дрес кода при посещение на Бялата джамия в Абу Даби. Тогава жените трябва да бъдат облечени с дълги панталони или поли, които да не са прозрачни или впити, блузи с дълъг ръкав, които също не трябва да бъдат прозрачни. Мъжете могат да носят ризи с къс ръкав, но трябва да бъдат облечени с дълги панталони. 
4. Попитайте за разрешение, преди да правите снимки
Никога не правете снимка на непознат без негово разрешение, освен ако не правите живописна снимка в голям туристически район. Също така, никога не правете снимка на мюсюлманка без нейно разрешение и не правете снимки на правителствени сгради, летища, военни съоръжения и т.н. Освен че е забранено да се правят снимки без разрешение на мъже и жени мюсюлмани, това подлежи и на глоба която е четирицифрена сума.
5. Трябва ли да дадете бакшиш?
В Дубай се очакват бакшиши навсякъде. Някои ресторанти ще добавят бакшиш към сметката ви, но ако не го направят, очакват вие да се сетите. Пиколото в хотела , камериерите и всички останали заети в сферата на услугите очакват бакшиш. Не давайте бакшиш на таксиметровите шофьори. 
6. Не давайте само адрес на таксиметровия шофьор
Такситата са чудесни за придвижване из града; има много от тях, като те са доста евтин начин на транспорт. Но не си мислете, че Вашият таксиметров шофьор знае всяка улица и ресторант в Дубай. Те не винаги познават града толкова добре, колкото си мислите, че трябва, така че, за да сте сигурни, че ще се озовете там, където искате да бъдете, им покажете визитна картичка на хотела или им дайте ориентир.
7. Внимавайте къде консумирате алкохол
Алкохолът е легален в Дубай; обаче не можете да пиете публично, тъй като пиянството и пиенето и шофирането са забранени. Алкохол се продава в специални магазини и покупката е свързана с доста подробности. В обикновените магазини не продават алкохол. За Ваше улеснение си носете алкохол от България. Иначе в ресторантите към луксозните хотели, в нощните заведения се предлага алкохол. Цената на една бира е около 37-42 дирхама ( около 18- 21 лева) , на една чаша вино е около 37-42 дирхама ( около 18-21 лева) в зависимост от заведението.
8. Публични прояви на близост
Забраната за публичните прояви на близост също вече е в историята. Не е проблем да бъдете хванати за ръце или прегърнати. Но все пак съблюдавайте прилични норми на поведение. Единствено в Бялата джамия не е разрешено на туристите да се хващат за ръце или прегръщат. Ако охраната ви забележи, ще изтрие снимките.
9. Дари Тур предлага различни по продължителност, екскурзии до Дубай, с различни дати и цени. За това, не се колебайте да ни потърсите за консултация или съвет. Това е уникална дестинация, която си заслужава да видите сами, с приятел, партньор или с цялото си семейство.
 
Вижте всички подробности за предлаганите дати за екскурзии до Дубай > ТУК
 
Всички новини

Дубай