Бурж Кхалифа, зашеметяващо творение на архитектурата и инженерството.

14 09 2021 г.

Бурж Кхалифа е зашеметяващо творение на архитектурата и инженерството, най-високата сграда в света, извисяваща се на 828 метра, отваря врати през Януари 2010 година, шест години след започване на разкопките. Разполага с две наблюдателни площадки на 124-ти и 148-ми етаж ресторант-бар на 122-ри етаж.


Ако сте решили да се насладите на гледката от някоя от двете наблюдателни площадки, имайте предвид, че високата влажност често покрива Дубай в гъста мъгла, правейки гледката по-малко зашеметяваща. Ако сте купили билети за първата наблюдателна площадка, ще преминете покрай мултимедийни изложби, описвайки построяването на Бурж, преди да се вмъкнете в асансьор, който ви отвежда до 124-я етаж (на 452 м.) със скорост от 10 м. в секунда.


За да засилите преживяването, може да пуснете няколко дирхама в мощен телескоп, през който може да разгледате не само днешния Дубай, но и симулирана същата гледка през нощта и през 80-те години на миналия век. Най-високата наблюдателна площадка в света, се нарича “На Върха”, разположена на 555 м., на 148-я етаж. Когато се качите там, ще се почувствате като ВИП, когато бъдете посрещнат и почерпен с леки напитки, кафе и фурми в изискан салон.


Освен гледките, акцентът на този етаж е интерактивен екран, където може да “полетите” до различни забележителности в града, като задържите ръцете си над високотехнологични сензори. Това е последвано от пътуване надолу до 125-я етаж, където ви очаква още едно VR преживяване: Falcon’s Eye View, което ви позволява да видите Дубай от перспектива на сокол. Имайте предвид, че цените се покачват през най-посещаваното време (около залез) и че времето за затваряне може да зависи от търсенето и сезона.
Всички новини

Дубай