Dubai Shopping. Търговски центрове и пазари в Дубай

05 07 2017 г.
Dubai Shopping. Търговски центрове и пазари в Дубай
Инфраструктурата на  Дубай е напълно подходяща за безгрижна ваканция: нежния допир до  морето, екзотиката на пустинята, красивите хотели и небостъргачи, дори ски курорт. Към всичкото това великолепие, Дубай е и град на свободната търговия, един от най-добрите точки на картата на света за пазаруване. Цените са ниски, избор на модни неща, огромен списък на авангардни молове, безброй пазари, търговски улици и площади. .. По-добре използвайте пари в брой. Пазарлъците, както във всички арабски страни, могат да ви осигурят добра цена на стоките. Дори и в моловете ако първо попитате, а след това платите, могат да ви направят неочаквано намаление. Така че не се страхувайте да питате.
В  Дубай може да се купи всичко: бижута, кожи и кожени облекла, електроника, домакински уреди, използвани и нови автомобили, мебели, килими, слънчеви очила, парфюми, злато, произведения на арабското изкуство...
В Дубай   е по-добре да пазарувате в моловете. Те елиминират разходките под жаркото слънце, изненадват с интериорен дизайн и предлагат огромно разнообразие от забавления. Да се опишат всички  е невъзможно, а и списъкът е дълъг: Dubai Marina Mall, Dubai Duty Free, Karama Center, Al Ghurair City, търговски център Wafi (Wafi City Moll) и други. А когато се изморите, във всички търговски центрове има множество заведения, в които да отдъхнете. Предлагат и храна -  от прости сандвичи до изискана гурме кухня и автентични арабски ястия.
Dubai Mall е най-големия ттърговски и развлекателен център в света. Цените не са от  най-ниските, но винаги можете да уцелите  намаления. Посещението си струва и заради най-големия аквариум в света с 33,000 обитатели: акули, скатове и други . Или заради водопада, който се спуска надолу  от четвъртото ниво на мола; или заради  тропическата градина под подвижен покрив. На фона на това има и огромна ледена пързалка, кино, великолепен развлекателен кът за деца и възрастни. Outlet Mall Dubai предлага продукти за рафинирани дендита, които са свикнали да са една стъпка по-напред от най-новите тенденции. Тук ще намерите: Dries Van Noten, Noyomi, Issey Miyake, Jil Sander, Massino Dutti, Aquascutum, Elie Tahari, Anne Valerie Hash и т.н.
Пазарът за злато в Дейра има около 320 сергии, като цената се определя обикновено на грам, а не според дизайна на изделията. Парфюмите, арабското изкуство и килимите се излагат на отделни сергии. До входа на тунела Shindagha откъм Дейра има огромен рибен пазар. Тук може да намерите богат избор на риба, миди, раци и т.н., скоро извадени от морето, както и добър рибен ресторант, и музей посветен на историята на Дубай като рибарско пристанище. Из града може да намерите магазини за месо и плодове и зеленчуци, които превъзхождат пещерата на Аладин със своето богатство.
Или пазарът на подправките, известен още като Стария пазар и е един от най-традиционните за Дубай. Това са наистина най-тесните и стари улички из Дубай, по които можете да се разходите, предвид цялостния съвременен облик на града. Макар да не може да се сравни примерно с Истанбулския пазар, все пак си заслужава разходката около ароматните щандове с екзотични подправки, билки и други продукти.

 
Всички новини

Дубай