Дубайската Miracle Garden

04 11 2021 г.
Дубайската Miracle Garden
Dubai Miracle Garden е цветна градина, разположена в квартал Дубайленд, Дубай, Обединени арабски емирства. Градината е открита на Свети Валентин през 2013 г. Градината заема над 72 000 квадратни метра, което я прави най-голямата естествена цветна градина в света с над 50 милиона цветя и 250 милиона растения, има усещане за Алиса в Страната на чудесата - сюрреализъм, който извира навсякъде от това място.

Били ли сте някога в флорална страна на чудесата, където има могъщи флорални дисплеи, което ви кара да се влюбите в тях? В противен случай Dubai Miracle Gardens е следващото място, където да посетите през следващата си почивка в Дубай. 

Това, което прави този цветен свят по-уникален, е фактът, че в него се намират около 50 милиона цветя, разцъфнали навсякъде, за да прегърнат лукса на това красиво въображение. Невенчетата, петунията, здравецът са най-често срещаните. Имате копие на зашеметяващия Бурж Халифа, дъги, гробници, хижи, къщи и други структурни експонати, обсипани с цветни цветя.

Странни оформления, сърце и пасажи с форма на пеперуда ви приветстват с приятна усмивка. Disney Avenue, Emirates A380, Lost Paradise, Cabanas, Floral Clock, Gazebos, 3D флорални дизайни, езерни паркове и чадър са някои забележителни атракции тук.
Ако мислите, че Dubai Miracle Garden е всичко свързано с разглеждане на забележителности, със сигурност се бъркате в предположенията си. Тук има много повече неща за разглеждане. 

Можете просто да се разходите из алеите или да се отпуснете в очарователните кабани или да хапнете в някои от международните ресторанти и павилиони. Топката е във вашето поле! Освен това тук има уникална градина за пеперуди, в която любителите на пеперудите имат трудна задача да открият и азгледат 15000 свободно летящи пеперуди.

Необходими са много усилия, за да се поддържа това великолепно парче земя, тъй като се намира в район на красивия град Дубай, който в идеалния случай не е предназначен за ботаническа градина. Екип от добре обучени и опитни експерти и градинари обгрижват по най-добрия начин и поддържат флоралната красота на това, на което сте свидетели днес.
Всички новини

Дубай