Дубайските фериботи: Всичко, което трябва да знаете за пътуването по вода в Дубай

04 11 2021 г.
Дубайските  фериботи: Всичко, което трябва да знаете за пътуването по вода в Дубай
Дубай като туристически център, в последните години, внимателно планира и изследва възможностите, които туристите имат за да разгледат и да пътуват из града. Освен стандартните варианти, като обществен транспорт по суша, като автобуси, такси и метрото в Дубай, туристите могат да избират и да пътуват плавайки с ферибот.

Знаете ли че в Дубай има пет ферибот терминала, от които можете да се качвате и слизате в зависимост от маршрута си и това което решите да разгледате. Те са:
Дубай Марина
Ал Губайба
Дубайският канал
Ал Джадаф
Шейх Зайед Роуд

Интересно е че има повече от един начин за пътуване по вода в Дубай.
Модерните климатизирани водни таксита ви позволяват да пътувате от 44 различни станции в града, докато се наслаждавате на спокойствието на водата.

Лодката Dubai Abra е икона на града и най -традиционният начин за пътуване през Дубай Крийк, напомнящ за наследството на града.
Дубайския ферибот е още един модерен вид транспорт, който обхваща всички живописни места на Дубай, което го прави идеален и за туристи.

Какво представлява фериботът в Дубай?
Експлоатирана от Дубайската администрация по пътищата и транспорта (RTA) и едно от най -новите допълнения в разширяващата се система за обществен и туристически транспорт на Емирството, услугата Dubai Ferry е не само средство за местен транспорт за жителите, но и туристическа атракция сама по себе си.

Именно на тези фериботи получавате уникална перспектива и поглед към този град от място  без стандартния автомобилен трафик, докато преминавате покрай големи туристически атракции като Дубай Марина, Палм Джумейра, Бурдж ал Араб, Дубайския воден канал, Джадаф, Старият Дубай и Губайба.

С шест основни маршрута които предлагат фериботите в Дубай имате чудесен шанс да разгледате атрактивните за туристи места и спиращата дъха брегова ивица.

Всеки ферибот има капацитет да побере до 100 души на борда. Седейки удобно в тези климатизирани фериботи, няма да намерите по-удобен начин да пътувате по водните пътища на града и да разгледате някои от историческите и най-емблематични забележителности в Дубай.
Всички новини

Дубай