Какво може да видите, ако посетите Кушадасъ, Турция

12 08 2015 г.
Какво може да видите, ако посетите Кушадасъ, Турция
Кушадасъ е град, намиращ се в Турция. Това име е едно от най-известните имена на турски курорти, познати не само у нас, но и по света. Тази дестинация ежегодно бива посещавана от милиони чужденци.
За новогодишните празници или през лятото, когато можете да се насладите на топла почивка – Кушадасъ е предпочитано място за много хора.
  • Почивка в Кушадасъ,Турция

Какво, обаче може да разгледате, ако изберете именно тази туристическа дестинация?
Сред забележителностите тук са Птичият остров. Той е основният символ на Кушадасъ. Намира се в близост до сушата и се нарича така, заради формата, която наподобява птича глава. Интересен факт е, че Птичият остров дава същото име и на Кушадасъ, който при превод от турски значи именно „птичи остров”. Това е доста необичайно, тъй като обикновено сушата дава своето наименование на остров, намиращ се в близост до нея – а не обратното, както е в този случай.
В близост до сушата – на около 17-18 км се намира и древногръцкия град Ефес, който също можете да посетите, тъй като се намира на територията на Турция – в близост до Измир.
  • Почивка в Кушадасъ,Турция

Националният парк Полуостров Дилек, Градските стени, Женският плаж, както и Кервансарай Йокюз Мехмет Паша са други известни места, които можете да посетите, ако изберете Кушадасъ за мястото, където да прекарате лятната си почивка или новогодишната нощ.
В близост до туристическата дестинация (на около 19 км) се намира Памуккале, наричан още „Замъка на памука”. Тази природна забележителност – една от най-красивите и известни в Турция, се намира в провинцията носеща името Денизли.
Памуккале, заедно с Йераполис (намиращ се на върха на Памуккале), са включени в списъка на ЮНЕСКО.
В Кушадасъ има още редица природни и културни забележителности, които можете да посетите.  Разбира се, има и други интересни занимания, на които има възможност да обърнете внимание.
Например, това са заведенията, разходките, дискотеките, разходките с корабчета през нощта в близост до брега на Кушадасъ и т.н.
Това място, намиращо се в азиатската част на Турция добре илюстрира типичният характер за турците, въпреки, че обстановката не показва характерния за турците бит, което до голяма степен се дължи на факта, че тук постоянно има туристи.
Всички новини

Турция