Какво не бива да пропускате в Санкт Петербург?

08 02 2017 г.
Невъзможно е да опишем всички интересни забележителности на Санкт Петербург, защото местата, които си струва да се посетят са изключително много, но все пак… ето нашия списък на забележителностите, които не бива да подминавате, докато сте гости на града.
  1. Ермитаж

Ермитажът заема първо място в списъка ни, защото е един от най-красивите, стари и богати музеи в света. Разположен в няколко сгради на обща площ от 127 478 кв. м. музеят си заслужава посещението дори и да не си падате много по изкуството и историята.
  1. Петропавловската крепост

Построена в началото на 18 век, за да защити града от нашествия, днес крепостта е една от емблематичните забележителности на Санкт Петербург, които нито един турист не бива да пропуска да посети.
  1. Петерхоф Палас

Една от най-посещаваните забележителности на Санкт Петербург. Замислен от Петър Велики по подобие на Версай, дворецът ще ви впечатли с архитектурата, красивите си паркове и най-вече с многобройните си фонтани.
  1. Василевски остров

Василевски остров е разположен в устието на река Нева и може да ви предложи не само една страхотна разходка, но и много забележителности като сградата на фондовата борса, катедралата Свети Андрей и други. Островът е свързан със сушата посредством живописни мостове, така че една разходка до там може да се превърне в едно незабравимо изживяване.
  1. Екатеринински дворец

Няма да сте видели нищо, ако не отделите време за посещение на Екатерининския дворец. Разположен в центъра на Царско село (на около 25 км. от Санкт Петербург) Екатерининския дворец е най-вълнуващата и вдъхновяваща сграда, която ще видите. Разположен сред красиви градини и множество статуи, дворецът е ярък пример за късния барок.
  1. Катедралата Свети Исак

Дори да я разгледате само отвън, катедралата ще ви изуми не само с размерите си (все пак е четвъртата по големина катедрала в света), но и с купола си от чисто злато, който се блести от далеч.
 
 
Всички новини