Кога да посетите Дубай?

31 01 2017 г.
Искате да посетите Дубай, но се питате кой е най-подходящия сезон да се отправите на пътешествие?
Преди да започнете подготовката на почивката е добре да помислите каква е целта на посещението ви.

Ако целта ви е:

Разглеждане на забележителности


По-голямата част от туристите искат да разгледат забележителностите на града и ако и вие сте от тях, то тогава най-подходящото време за посещение на Дубай е през пролетта или есента. Според туроператори, най-доброто време за посещение е от ноември до април, когато температурите са поносими и приятни.

Добре е да знаете обаче, че през този период цените са и доста високи и ако ще пътувате индивидуално, е добре да закупите самолетни билети и да резервирате хотелски стаи поне няколко месеца предварително.
 

Семейна почивка

За семейна почивка зимният сезон е най-препоръчителен, тъй като тогава температурите са между 25 - 30 градуса и ще можете спокойно да се излежавате на плажа.
Цените през този сезон са най-високи, затова отново трябва да организирате почивката си много преди да започнете да си събирате багажа.
 

Спортни прояви

В Дубай се провеждат много спортни събития и ако ви се иска да присъствате на състезания с камили, конни надбягвания, голф турнири или автомобилни състезания, тогава зимните месеци са идеалният вариант да посетите ОАЕ.
 

Шопинг

Ако искате да се отдадете само на шопинг, тогава можете да отидете в Дубай и лятото. Имайте предвид обаче, че през летния сезон горещините са убийствени (достигат до 50 градуса по Целзий), но пък всички шопинг центрове са добре климатизирани и няма да имате проблем с горещините.

Ако жегите не ви стряскат, през летния период цените на самолетните билети и на хотелите са най-ниски.

Кога не е препоръчително да посещавате Дубай?


Не е подходящо да сте гости на ОАЕ по време на празника Рамадан, тъй като тогава мюсюлманите не ядат и не пият нищо от изгрева на слънцето до падането на мрака. Макар вие да сте туристи и на вас няма да ви сервират, а ако нарушите правилата ще отнесете сериозна глоба.
 
Всички новини

Дубай