Малдивите, изключително очарователни и много красиви, желана ваканционна дестинация.

13 12 2021 г.
Малдивите, изключително очарователни и много красиви, желана ваканционна дестинация.
Като един от най-романтичните острови в света, Малдивите предлагат уединен рай на своите гости. Една от най-безопасните дестинации за пътуване в света, Малдивите се състоят от 26 атола и близо 1200 коралови острова. Страхотна ваканционна дестинация, ако искате да плувате с китови акули, да зърнете биолуминисцентния планктон, който има непредвидими изяви, или просто да се насладите на девствен пейзаж, Малдивите са изключително очарователни и много красиви. Вижте някой факти, които ще ви помогнат да опознаете този спиращ дъха остров малко по-добре.

Първото кралство на Малдивите е създадено от принц в изгнание. Хората, които са пътували от Индия, са първите, които колонизират острова, но се смята, че първото кралство е създадено от Сро Соорудасаруна Адетия. Позорният син на краля на Калинга е заточен на острова, който по това време се нарича Dheeva Maari.

Плажовете се състоят от рядък пясък. Белият пясък, който ще намерите на острова, не е от кварц, като типичния плажен пясък. Той се образува от парченца натрошени корали, голяма част от които по невнимание са били отчупени от живи корали от прекалено усърдни риби папагал, които се хранят с водорасли и полипи, които растат върху коралите. За разлика от пясъка на кварцова основа, коралинният пясък не се нагрява и е удобен за ходене, дори в горещите дни!

Алкохолът е забранен освен в хотели и курорти. Ислямска държава, Малдивите имат строги разпоредби за внос и употреба на продукти като алкохол и свинско месо. Можете свободно да пиете бира и вино, предоставени в баровете на курорта или хотела, но е строго забранено навсякъде другаде. Коефициентът на грамотност е изключително висок.

Според книгата с факти на ЦРУ, нивото на грамотност на Малдивите към януари 2018 г. е малко над 99%. С население от около 392 709 души, 99,8% от мъжете и 98,8% от жените на възраст над 15 години могат да четат и пишат.

Националното дърво на Малдивите е кокосовата палма. Изобразени на герба на Малдивите, кокосовите дървета осигуряват единствената естествена сянка на островите. Дървесината им се използва за построяване на дхони, които са многофункционални платноходки с мотор или платна и наподобяват традиционни арабски ветроходни съдове.

Зеленото на знамето на Малдивите представлява мир и кокосово дърво.
Всички новини

Малдиви