Малдивите, небесните плажове и тюркоазените лагуни.

04 11 2021 г.

Идилично разположени в Индийския океан, повече от 1000 коралови острова са разпръснати из Малдивите в 26 атоли с формата на пръстен. Небесните плажове и тюркоазените лагуни заедно с плажове с бял пясък образуват несравнима дестинация за взискателни индивидуални пътувания.

Водата е топла и бистра, а тропическите риби и други морски обитатели се събират в рифовете. Манта и китови акули могат да се видят по време на гмуркане с шнорхел и гмуркане. На Малдивите всеки ще намери идеалното място да се забавлява, особено в луксозните уелнес курорти с бунгала над водата.

Вижте топ 8 причини да пътувате до Малдивите

1.Отпуснете се по плажовете.
Без съмнение една от най-добрите причини да посетите Малдивите ще бъде спокойното време на плажовете без никакви следи от замърсявания, на огромният синкавозелен Индийски океан, целуващ хоризонта. Докато сутрините с мека слънчева светлина и по -спокойни вълни са блажени, часовете на здрача с хиляди нюанси червено, оранжево и лилаво са вълшебни. Насладете се на морския бриз и шума на вълните при постоянна температура 25-30 градуса по Целзий. Предефинирайте романтиката под звездните звезди.

2. Плувайте с акулите.
Величествените и огромни китови акули заедно с по -малките рифови акули, дебнещи мирно в кораловите атоли, а също и в околните лагуни на курортите, са популярните причини да пътувате до Малдивите. Въпреки че тези акули са ендемични в цялата област, атолите Баа и Ари и Маая Тила са перспективните места за среща с тях отблизо. Можете също така да се насладите като ги наблюдавате как идват от време на време, по време на ежедневното си хранене в близост до някои курорти.

3. Потопете се в кораловия риф.
Опитайте дълбоководно гмуркане или гмуркане с шнорхел, подводният морски живот, включително манта, морски костенурки и баракуда, плуващи през живия коралов риф, са друга най-добра причина да посетите Малдивите . Не забравяйте да посетите Kuda Huraa и топлата вода, за която не се нуждаете да носите водолазен костюм. Рифовите риби са приятелски настроени, и може да направите страхотни снимки! Затова, добра идея е да имате водоустойчив калъф или водоустойчива камера/фотоапарат, а защо не и телефон.

4. Насладете се на водни спортове.
Сред 10-те най-добри причини да посетите Малдивите също е възможността да се възползвате максимално от водните спортове като каяк, кану, морски боб, джет ски, гмуркане с шнорхел, ролери (известни като X-Jet Blades) и др. Най-добрите курорти често предлагат инструктори които да ви поемат, и помагат, независимо от нивото на вашата подготовка. Сафари лодките с делфини и костенурки също трябва да бъдат включени в списъка с неща за изпилнение. Сърфистите пък ще харесат слънцето, мусонния вятър и постоянните вълни на атолите като атола Лааму. 

5. Ценете малдивската култура.
Освен естествената си красота и наследство, Малдивите са известни и с живата си култура. Ако искате да научите интересни факти за Малдивите, не забравяйте да видите Боду Беру, популярното малдивско народно хоро, което често се провежда вечер на плажа. Уловете момента с камерата или изпробвайте краката си с танцьорите, изборът е ваш. Карането на малдивската лодка Dhoni може да бъде също толкова очарователно за да се запознаете с културата на местните хора.

6. Насладете се на кухнята.
Ако все още се питате „ защо да посетите Малдивите", това ще ви убеди. Още една от причините да отидете на Малдивите е да опитате местната храна като малдивското къри с риба тон до спокойната синя лагуна, наслаждавайки се на опияняващия морски бриз. Дефилето на прясно уловените и приготвени морски дарове като Гарудия, която е рибена супа, придружена от лайм, чили, ориз, къри листа, лук и кокос. Рибата тон Mashumi Roshi и чапати, както и рибата тон Hedhika, яйца, картофи и кокос също си заслужават да се опитат заедно с уличната храна Mas Kashi сушена риба с манго и кокос.

7. Опитайте спа терапия.
Когато попитате с какво са известни Малдивите, спа терапиите със сигурност ще бъдат едно от нещата, които ще бъдат изброени. Малдивите са известни с подмладяването на ума, тялото и душата чрез изключителни спа процедури. Ако масажите в морските кабани са прекалено обикновени за вас, не забравяйте да посетите подводния Huvafen Fushi. Докато се глезите и подмладявате от рейки на масажистката, очите ви ще бъдат залепени за панорамната гледка към морския живот в домашния риф на курорта. Можете също така да разгледате Kuda Huraa с нейните прозрачни подови панели на стаите за процедури, разкриващи морския живот, докато се наслаждавате на масаж на краката или на цялото тяло, докато отпивате чай от джинджифил.

8. Гледайте Биолуминесцентна вода под звездите.
Когато попитате Какво е толкова страхотно за Малдивите, не забравяйте да разгледате остров Ваадху в атола Раа, където ще видите звезди, които завиждат на игривото Море от звезди на Индийския океан! Фитопланктонните динофлагелати, излъчващи луминисцентни токсини с движението на вълните, всъщност са техният защитен механизъм, който предпазва рибите и другите същества. Въпреки че не са толкова научно изследвани, очевидно можете да преминете през тях, създавайки повече луминесценция, спомен, който ще остане у вас за цял живот.
Всички новини

Малдиви