Най -добрите места за гмуркане в света

04 11 2021 г.
Най -добрите места за гмуркане в света
Потопете се в един магичен свят.... Розови корали, прекрасно усещане за безтегловност, костенурка, която гребе лежерно в далечината.
Гмуркането е достъпно и лесно: практическа информация.

Ако искате да изпитате това несравнимото усещане, първо трябва да посетите курс по гмуркане. Това не е проблем във ваканционните дестинации. Много училища по гмуркане, предлагат курсове.В рамките на една седмица можете да бъдете горд собственик на лиценз за гмуркане .

Уверете се, че вашето водолазно училище е лицензиран център за гмуркане.  Често първо можете само да опитате а след това, ако сте намерили за забавно гмуркането, да запишете няколко дневен курс за начинаещи. Това включва теоретична и практическа част. Учите се първо в басейна, а след това в откритата вода. В края ще получите сертификат, който е валиден по целия свят.

Оборудването може да бъде взето назаем от водолазния център. Всеки, който е физически здрав, може да се гмурка. Ако преди ваканцията вече сте си наумили, че искате да се гмуркате, накарайте личния си лекар да Ви издаде медицинска бележка, че сте годни за гмуркане. Много училища изискват такъв документ. Можете също така да получите такъв документ и на място.

Най -красивите места за гмуркане за начинаещи и напреднали водолази

Салала: гмуркане и ваканция в Ориента
Дайвинг в Оман. Определено ще имаш какво да разкажеш у дома. От костенурки, които плуват грациозно, сякаш прелитат, рибни пасажи, които ви заобикалят за кратък момент, като ви показват пътя към следващия великолепен коралов риф.
Регионът  Салала е очарователен не само над, но и под водата. Можете да започнете да се гмуркате направо от плажа. Акцентът са две корабокрушения, които чакат да бъдат проучени от вас. Всичко е много близо до вашия хотел. Идеална зона за начинаещи водолази, тъй като не е нужно да се гмуркате дълбоко, за да видите всичко това. Разбора се, професионалистите могат да отидат по -далеч, навътре с лодка за да се срещнат с делфини и китове.

Бали: остров на рифовата риба
Над и под вода: Бали е многостранен ваканционен рай. Плажовете, вулканите и ослепителният подводен свят предлагат разнообразие за тези, които търсят релакс и търсачи на приключения. Североизточната част на Острова на боговете е особено популярна сред водолазите. „Кораловата градина“ е директно достъпна от плажа Туламбен. Както подсказва името, мястото за гмуркане се характеризира с многобройните си, цветни корали и блестящи обитатели. Освен водолази, градинските градини посещават редовно рифови акули. Вероятно най -известната подводна дестинация на Бали е корабокрушението на САЩ Liberty, което лежи на океанското дъно повече от 50 години. Във и около обраслите останки, наред с други неща, костенурки и около 500 различни вида рифови риби се въртят, създавайки цветна картина.

Египет: Гмуркането в Червено море
Ел Гуна е идеална зона за начинаещи. Квалифицираните инструктори по гмуркане ще ви покажат първите стъпки под водата. Скоро ще можете да изследвате този вълнуващ свят. Гмурнете се  около красивите рифове и открийте корабокрушения. Приятните температури на водата между 22 и 28 градуса улесняват гмуркането. На ваше разположение са множество водолазни центрове. Например, в един от тях, може да се гмуркате до  “гробището на развалините в Абу Нуха”, където лежат няколко потънали кораба.
„Заливът на шейха“, както е преведен Шарм ел Шейх , е едно от най -популярните места за гмуркане в света и привлича хиляди подводни фенове в Египет всяка година. В допълнение към по -малките рифови риби и корали, районът е известен преди всичко като дом на различни големи риби: С малко късмет водолазите ще срещнат тук костенурки, риба тон, манта, сиви акули или дори акули чук. 

Австралия: Открийте Големия бариерен риф
Големият бариерен риф е един от най -големите рифове в света и е обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Тъй като не е нужно да се гмуркате дълбоко тук, за да опознаете цветния подводен свят, има много места по външния риф, които са идеални за начинаещи. Рибонният риф е особено популярен. Температурата на водата е приятна през цялата година и гледката е много широка. Много водолазни центрове предлагат специални курсове с квалифицирани инструктори. И тогава е време да плуваме между коралови рифове и рибни ята. Може да срещнете и акули. Но не се притеснявайте, акулите тук са малки и не представляват заплаха.

Малдивите: луксозна ваканционна ваканция
Малдивите са класика за гмуркане. Водата е топла във ваната и много от островите имат собствен  риф пред себе си. Очаква ви  неописуем, пъстър подводен свят. Вие сте гости на манта лъчи, делфини и различни видове риби, които имат свой дом в кораловите рифове. Известни места за гмуркане са атолът Вааву, Северният мъжки атол и Ари атолът.

Места за гмуркане в Европа: Малта и Испания
Скалистият бряг и бистрата вода правят Малта идеална зона за гмуркане. Подходящ е както за начинаещи, така и за напреднали потребители. Около малкия сестрински остров Гозо има красиви места за гмуркане. Професионалисти с опит в гмуркането могат да открият подводни тунели на места с дълбочина около 50 метра или да направят истински археологически находки.
Коста Брава в Испания отдавна е известен район гмуркане. Горещата точка за водолази е Естарит. Оттук се отива с кораб до офшорните острови Медас. Пътуването е само кратко, тъй като подводният природен резерват е на по -малко от километър от брега. 
За професионалисти: гмуркане в пещери на Коста Бланка. Пещерният лабиринт на Куева дел Мораиг крие много тайни. Разгледайте подземната сладководна река. Ако обаче не се ориентирате, определено трябва да се гмурнете с водач, за да не се изгубите в объркващия пещерен комплекс.

Козумел, Мексико: Потопете се във втория по големина коралов риф в света
Мексиканският карибски остров Косумел ви очаква с истинска идилична картинка: Обширни плажове, осеяни с кокосови палми и бананови дървета, се вливат в тюркоазеното море. Край острова се намира вторият по големина коралов риф в света след Големия бариерен риф в Австралия, което кара сърцата на водолази и гмуркачи с шнорхел да бият лудо. Пред вас се отварят над 40 различни зони за гмуркане с естествени пещерни системи и дефилета, в които се люлеят омари, топки и скорпиони, орлови лъчи, морени и много други морски същества.
Всички новини

Малдиви