Открийте красотата на Индийския океан чрез тези зашеметяващи снимки на пясъка под микроскоп.

20 12 2021 г.
Открийте красотата на Индийския океан чрез тези зашеметяващи снимки на пясъка под микроскоп.
Всички дестинации в Индийския океан могат да се похвалят с райски плажове, екзотична кухня и тропически диви животни. Но погледнете по-отблизо за да видите, уникалната красота на Малдивския пясък...

Образът на перфектния плаж в умовете на повечето хора вероятно наподобява един от многото пясъчни плажове, разположени из 1200-те острова, които съставляват Малдивите. Тук има изобилие от безупречно сини лагуни с кристално бял пясък, което се дължи отчасти на защитата от кораловите рифове, които изграждат 26-те атола на този рай.

Този риф също предлага храна и подслон на почти 2000 вида риби, раци, костенурки и други същества, което го прави една от най-добрите дестинации за гмуркане в света. Разбира се, ако предпочитате, можете да наблюдавате морския живот от Ithaa, първият в света ресторант с подводно стъкло. Малдивите са групирани в малки пръстеновидни коралови острови, известни като атоли, а пясъкът произхожда от кораловия риф.

Долната снимка, включва шест малки черупки от охлюви и удължени фрагменти от бодли на морски таралеж. Перфорираното бяло дисково зърно е форма на живот: малък морски организъм, който образува твърдо „тяло“ или черупка, която се натрупва на морското дъно, когато организмът умре.
Всички новини

Малдиви