Подправките в ежедневието на арабите.

04 11 2021 г.
Подправките в ежедневието на арабите.
Знаете ли че:
Подправките намират широко приложение в ежедневието на арабите.
Сутрин арабите започват деня с чаша мляко или чай с шафран и няколко фурми. Фурмите им дават сила и енергия, а шафранът прочиства организма, засилва метаболизма, изчиства кожата.

Арабите пият вода смесена с косъмчета шафран и капки розова вода.
Арабското кафе се приготвя от кафе, вода, капки розова вода, шафран и кардамон.

Арабите подслаждат  кафето със  фурми. Традицията повелява, гостите да се посрещат с розова вода за ръцете, арабско кафе и фурми. Традицията повелява докато пият кафето, гостите да държат чашата в ръце в израз на уважение към домакините.

Куркумата е широко застъпена в арабския свят. Освен като подправка се използва и като добавка. Тя регулира нивата на холестерола, кръвната захар, кръвното налягане и още много други. Арабите разтварят лъжичка куркума в топла вода, добавят черен пипер за подсилване на действието и.

В съчетание с розова вода, куркумата се използва за маска за лицето. Съчетанието между куркума, мед и кисело мляко е много полезна за лицето. 


Кардамонът е изключително полезен за здравето. Добавен към чай, той ускорява възстановяването на организма от вирусни заболявания.
Много ползи за здравето има и канелата. Комбинация от канела и куркума топи мазнините в тялото. Ако се приема вечер, тя спомага за успокоение и здрав сън.
Всички новини

Дубай