Санкт Петербург – прозорецът на Петър Велики, на запад

12 08 2015 г.
Санкт Петербург – прозорецът на Петър Велики, на запад
Санкт Петербург е един от най-красивите градове в света. Той е построен върху колекция от острови, където река Нева среща Финския залив и е разделен допълнително чрез система от канали, които печелят на града името „Северната Венеция”. Санкт Петербург бива представян като „Прозорецът на Петър Велики, на запад”, както великият цар и реформатор Петър Първи проектира града, с цел да го направи най-европейския в Русия. Европейското усещане в града  е толкова реалистично днес, както е било и в началото на 1700 година. Насипите и булевардите са пълни с палати от 18-ти и 19-ти век,  даващи на Санкт Петербург почти приказна атмосфера. Историческият център на града е огромен и контролиран от Зимния дворец (бивша резиденция на царете), който сега помещава световноизвестния музей Ермитаж. Санкт Петербург, намиращ се в Русия наистина е един от най-романтичните и красиви градове на земята.
Градът е свидетел на някои от най-драматичните и важни моменти в историята на Русия, още  откакто е основан през 1703 от Петър Велики, което го прави особено важен за руския туризъм. Санкт Петербург е бил сцена на Декабристкото въстание (най-известното в двора на царица Екатерина Велика), убийството на цар Павел и Александър II и дома на Распутин, сибирската мистика. Последния цар, Николай II, бива свален в Зимния дворец и от 1917 г. болшевишката революция и Ленин донасят комунизма на власт тук. След революцията,  името на града е променено на Ленинград. По време на Втората световна война, Ленинград е под обсада и напълно блокиран от нацистите в продължение на почти три години, което довежда  до смъртта на до 1,5 милиона от неговите граждани.
Нашите оферти за почивка в Санкт Петербург ще ви отведат до места, свързани с много от тези събития и повече.
Ако посетите Санкт Петербург днес, ще видите невероятна старовремска архитектура, преплетена с модерни строежи. Днес, хиляди туристи буквално се „изсипват” ежегодно в този известен руски град.
 
Всички новини