Сувенири от Русия

13 02 2019 г.
Сувенири от Русия
   Всяка година пазаруването в Санкт Петербург и Москва става все по-интересно приключение. И възниква въпросът какво да донесете като подарък за семейството и приятелите?
   Огромен брой  бутици, търговски центрове и галерии предлагат огромно разнообразие от стоки. По време на едно увлекателно пазаруване в двата града, можете да си купите всичко: от дрехи и обувки до сувенири и кухненски прибори.
   Повечето от бутиците и магазините на Санкт Петербург са на Невски проспект, а в Москва по известната"Тверская улица" и оживената търговска улица "Петровка", която е и една от най-старите в столицата.
    Много хора наистина се чудят какво да купят в Русия?
    За любителите на бижута  има множество търговски вериги и малки магазини, които продават предмети, изработени от сребро, злато и кехлибар, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Уникална идея е медальон от музея "Фаберже" или великденско яйце в стил Фаберже /има ги в различни размери и цени/. Впечатляващи са съдове от Императорския завод за порцелан. Те са компактни и лесни за носене. Красиви са, но и практични. Руският порцелан е световно известен. Хората обичат да го получават и оценяват красотата му. Исторически символ за Русия са кожите. Така че можете да намерите добри оферти за модерни и стилни кожени изделия. А също и традиционните шалове от Павловски Посад. С естествените си тъкани и пъстри  шарки, този сияен аксесоар все още е модерен – повече от 200 години след създаването му. Не бива да пропускате и сладките изкушения. Сред  вкусните дарове са червена боровинка в захар , смучащи или карамелени бонбони, популярните „конфети“ с вафлени корички и пълнеж, плодово желе и шоколадови изделия в огромно разнообразие.
    И какви ли още не сувенири: матрьошки и други малки фигурки, изрисувани метални и дървени съдове, класически порцеланови комплекти, дантели, самовари и валенки, книги и албуми, химикалки и магнити с различни размери и форми изрисувани със забележителностите на Русия, цветни поздравителни картички и календари.

 
Всички новини