Три причини да изберете Кушадасъ за почивка

26 10 2015 г.
Три причини да изберете Кушадасъ за почивка
Първо, има идеални климатични условия.
Влажността е висока, а температурата е около  33 ° C през юли, 24 ° C вода. Ето защо, дори и най-чувствителни към промените във времето,  могат лесно да се адаптират към местния климат. Към това се добавя и красивата природа с интересен терен: скалисти брегове, иглолистни гори, поредица от живописни заливи. И още нещо в плюс: морето в тази част на Турция се смята за едно от най-чистите, плажовете са с ярко блестящ пясък.
  • Почивка в Кушадасъ,Турция
 
Второ, популярният курорт Кушадасъ предлага  различни  възможности за невероятни забавления. Привлича възрастните с елегантни магазини, нощни клубове, дискотеки, базари. Децата със сигурност ще се насладят на местните водни паркове. Най-големият и най-забавен от тях е AquaFantasy. Това е истинска страна с многобройни водни пързалки и каскади.  В допълнение в района на Кушадасъ е полуостров Дилек, който е красив национален парк. Там, в царящите тишина и спокойствие,  ще намерят отдих уморените от напрегнатия градски живот  родители, а децата с интерес ще се запознаят с богатия природен свят на Анадола. Може да се разгледа известния  "птичи остров" от морето с малка  яхта. С други думи: ще намери по нещо за всеки.
  • Почивка в Кушадасъ,Турция

Трето, основното предимство на Кушадасъ е голямото разнообразие от възможности за екскурзии.
  • Кервансарай Йокюз Мехмет Паша
  • Градските стени
  • Памуккале с древният град Йераполис, като и двете са в списъка на световно наследство на ЮНЕСКО.
  • Ефес, където се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието, храмът на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят,  както и домът, в който Дева Мария е прекарала поседните си дни.
 
 
Всички новини