Център за културно разбирателство на шейх Мохамед

26 05 2021 г.

Всеки, който желае да се задълбочи в историята и културата на емирството, трябва да го посети и да се възползва от дейности, емирски храни и обиколки, предлагани от този център, разположен в края на квартала Ал Фахиди. 


Водена от мотото ‘Отворени врати, отворени умове’, тази уникална институция е основана през 1995 г. от настоящия владетел на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид, за да изгради връзки между културите и да помогне на посетителите и емигрантите да разберат традициите и обичаите на Обединените Арабски Емирства.


От средата на септември до средата на юли центъра провежда много информативни 90-минутни обиколки на квартала Ал Фахиди няколко пъти седмично. За групи от 10 или повече души служителите могат да организират и по-обширни 2½-часови обиколки край Дубай Крийк, които включват посещение на джамия, разходка с абра и преминаване през пазар за текстил, подправки и злато в Бур Дубай и Дейра.
Всички обиколки включват време за въпроси и арабско кафе, чай и фурми.


За да преживеете кулинарната страна на емирския живот, може да се присъедините към традиционните бедуински ястия на центъра. В зависимост от това дали идвате за закуска, следобедна закуска, обяд или вечеря, ще може да опитате местни ястия като балалет (подсладено, хрупкаво фиде), шабаб (палачинки, подправени с кардамон), салуна (вид яхния) или мачбус (ориз с месо или риба).
Центърът също така провежда разходки на джамията в Джумейра.

Всички новини