В Дубай, понякога истината е по-странна от измислицата. Прочетете защо.

04 11 2021 г.
В Дубай, понякога истината е по-странна от измислицата. Прочетете защо.
 Тези любопитни факти за Дубай правят този мистичен град още по-загадъчен …

1.Седмичният почивен ден в Дубай всъщност е петък, а понякога и събота, в зависимост от сектора, в който работите.
2. Съотношението мъже към жени в Дубай е 3 към 1.
3.Полицията в Дубай често кара луксозни спортни автомобили като тези на Ferrari и Lamborghini.
4.Можете да използвате банкоматите на Дубай за теглене на местна валута, но можете също да купите златни кюлчета от много от тях.
5. Можете да поръчате кафе със злато в Дубай. Това извежда сутрешното ви лате на съвсем друго ниво.
6. Голяма част от водата която се използва в Дубай е обезсолена вода от морето.
7. Водата е по-скъпа от горивото в Дубай.
8. Правителството на ОАЕ има министър на щастието, чийто фокус е - предположихте правилно, щастието на жителите.
9. Забелязахте ли, че Дубай има адски много от „най -големите“ рекорди в света? Всъщност Дубай толкова често чупи световни рекорди, че известната книга на рекордите Гинес, е създала офис в Дубай само за да следи всички тях!
10. Едва през последните няколко години жителите на Дубай са получили улични адреси. Преди това хората просто насочвали хората към места според местните забележителности. Сега правителството присвоява уникални кодове на всяка сграда, за да подобри системата.
11. Преместете се в Дубай като стимул да отслабнете. За всеки загубен килограм правителството дава на семейство 2 грама злато. В момента, по тази програма, те раздават почти милион долара награди годишно.
12. Конните надбягвания и камилните надбягвания са голям бизнес в Дубай. Състезанията с камили са исторически важно събитие в арабската култура.В миналото за жокеи са използвани деца, заради малкото им тегло. Правителството на Дубай слага край на това, като вместо това използва малки роботи, които яздят камилите. 
13. Дубай е много богат град, както и много от жителите му. Ето един сигурен начин да разберете дали някой е наистина много богат. Вижте регистрационния номер на колата която кара. Колкото по -малко цифри има на табелата, толкова по -висок е статусът. Например регистрационният номер „1“ се продава на търг преди десетилетие за 14 милиона долара.
14. Много жители на Дубай избягват куче или котка като домашен любимец в полза на животни с по-екзотичен характер. Лъвовете и гепардите са много търсени и колкото по-екзотично е животното, толкова по -висок е социалният ви статус. За щастие правителството системно прекратява тази практика.
Всички новини

Дубай