Великолепна Сициия

17 03 2016 г.
Великолепна Сициия
    Островът е известен както с красивата природа, благоприятна за страхотна почивка, така и с древните паметници на историята, заемащи водеща позиция сред атракциите на Италия. Само имената на сицилианските градове могат да донесат да извикат красиви изображения на древни легенди в съзнанието на човек: Месина, Сиракуза, Агридженто.
 
  • Екскурзия до Малта и Сицилия

    Преди да се нарича Сицилия, всеки, който населява острова му дава ново име. И тези "гости" тук през вековете са искали да имат земя, разположена в сърцето на света - между Европа и Африка, между трите морета - Йонийско, Тиренско и Средиземно море. Финикийци, гърци, римляни, араби, вандали, източногерманци, готи, викинги, франки оставят свой отпечатък в гостоприемна Сицилия, запазвайки всички ценно от култура на другите народи: хълмовете на Агридженто с огромните храмове на гърците, в Палермо  величествените дворци и катедрали на норманите, в Таормина  червените портокалови горички от арабите, в Сиракуза  законите и славата на великия Архимед.
Сега Сицилия е част от Италия, но пази своята  автономия:  има свой президент и столица (Палермо), свои гори и земи, земеделско законодателство и туристическо такова, както и свободата от плащане на данъци в държавната хазна.

 
  •  Екскурзия до Малта и Сицилия

    Красивата природа - планини, море, градини и цветя, мек и топъл климат, многото архитектурни паметници, отличната кухня и вино, мистериозните истории за мафията правят Сицилия предпочитано място за почивка на  италианци и европейци. През цялата година  много и малки хотелчета от частен тип  «нощувка със закуска» са отворили врати за гости дори и без предварителна резервация. Много хора идват тук не само да плуват в морето, но също така и да погледат  чудесата на природата – действащете вулкани. Тук е и най-високият такъв в Европа – Етна. И  приятните кафенета на острова работят без прекъсване за сиеста. Те всички предлагат уникални вкуснотии: рибата меч, прясно изцеден портокалов сок, плодове в лед, хрупкави ролца, каноли пълнени със сладко сирене рикота и колоритен сладолед, пъпеш, жасмин, горски плодове, смокини, бадеми и лимон, известните сицилиански  оризови топки, домати и крехко ароматно месо.
 
Всички новини