Занзибар ли?...

20 06 2019 г.
Занзибар ли?...
   Ако сте любители на музиката на "Queen" и на гласа на несравнимия Фреди Меркюри не може да не сте чували за Занзибар. Той е роден именно в Стоун Таун, в превод Каменния град или всъщност старата част на днешния град Занзибар.
   Този архипелаг край бреговете на Африка е автономен регион на Танзания. Островите са окъпани в Индийския океан, на север от Мадагаскар. Вашку да Гама става първият европеец, достигнал източните брегове на Африка, къде остава за 32 дни. Така Занзибар е превзет от Португалската империя. Португалците владеят острова, докато там се заселват араби от Оман. И това е само история. Днес Занзибар е чудесен курорт чиито най-важни предимства са чисто море, добре защитена околна среда, изобилие на морската фауна и историческо наследство, част от което е вписано в ЮНЕСКО.
   Екскурзии в Занзибар предпочитат основно феновете на почивка на плажа и водолази. Можете да се излежавате на пясъка, да гледате с часове променящите се цветове на водата или да се гмуркате с шнорхел. Посетите ли занзибарски плаж, допълнителни забавления просто не ви трябват. Нощем местните правят страхотни плажни партита с много музика и танци, към които може да се присъедините спокойно.
   Занзибар е за тези, които мечтаят за екзотична почивка, но без да се лишават от комфортна среда. Луксозните all inclusive хотели тук по нищо не отстъпват на хотелите от същия клас в най-добрите световни курорти. Те предлагат отлични условия за луксозна почивка и забавления за цялото семейство. Персоналът по правило е много любезен и усмихнат и ще се погрижи наистина нищо да не ви липсва.
   Островът на подправките пък е другото име на Занзибар. Тук се отглеждат джинджифил, пипер, ванилия, карамфил, канела, индийско орехче и кардамон. Една от най-големите атракции е да посетите ферма за подправки. А може да се задоволите и само с пазара за подправки. От там  също да се сдобиете и с някой сувенири, ръчно изработени и типични за местния колорит: екзотични дървени статуетки, подправки, картини на Тинга-Тинга и сребърни украшения.
   Няма да съжалявате ако посетите това райско кътче на земята и въпреки дългия полет откриете идеалното място за бягство далеч от цивилизацията.

 
Всички новини

Занзибар