Най-вълнуващите кътчета на Лисабон

Къде се намира столицата на Португалия няма да ви обясняваме. Щом сте решили да се отправите на почивка или екскурзия до тази красива и екзотична страна, сигурни сме, че вече сте потърсили подробна информация и дори сте направили своята резервация.


Искаме обаче да ви запознаем с някой от най-вълнуващите и интересни забележителности на Лисабон, защото смятаме, че можем да ви бъдем от помощ, когато стъпите на португалска земя и имате само броени дни да се запознаете по-отблизо с най-красивите места на града.

Белем
Кварталът е задължителен за посещения и едно от първите места, към които всеки, който посети Лисабон се отправя… и има защо. В Белем можете да разгледате един от най-внушителните манастири от XV век - Жеронимош, да поспрете пред „Паметника на Основателите” и да се насладите на красотата на един от символите на града - кулата Белем.

Алфама
Алфама е най-старият квартал на португалската столица и в него съвсем логично са съсредоточени много от забележителностите на града. Не пропускайте да се разходите из квартала и да разгледате Лисабонската катедрала, Замъка Свети Георги и да се насладите на красивите гледки, които се разкриват от Терасата Largo das Portas do sol, която се издигна високо над града.

Площада на търговията
Площада на търговията ще го откриете в квартал Байша. Казваме ви да му отделите малко от времето си, защото от него започва най-оживената улица на града - Аугуста.

Паркът на палмите
Една от най-очарователните забележителности на Лисабон, за която трябва да отделите поне ден. Тук се намират Павилиона на познанието, кулата „Вашку да Гама”, Парка на нациите и Океанариумът.

Площад „Росно”
Няма как по време на почивката си в Португалия да не се разходите в самия център на града и да не се насладите поне на чаша кафе на някое от многобройните кафенета, които се намират около площада.

Синтра
Градчето се намира само на около 30 километра от Лисабон и си струва да му отделите малко от времето си. Задължителни за посещение в Синтра са Дворецът Пеня, Замъкът на маврите и Кралският дворец.