10 забележителности и идеи за екскурзии в Бодрум (част 1)

Повечето от вас вероятно търсят почивка и релакс, които ще откриете в Бодрум. Но полуостровът може да предложи толкова много, че би било жалко, ако просто мързелувате на плажа. Затова станете и посетете забележителностите. Ако искате да разгледате района по индивидуален начин, препоръчително е да наемете кола. В противен случай можете също да резервирате различни екскурзии на място.

Хълм над Бодрум

Хълм над Бодрум

Нашата агенция може да предложи много - тук вече можете да намерите малка селекция от екскурзии в региона. Сега ви запознаваме с най -популярните забележителности - да отидем на първите 5:

Вятърните мелници на хълма над Бодрум и замъкът в пристанището ли са забележителностите на града? Все същото! Определено трябва да се изкачите на хълма и да прецените сами. Фантастичните гледки към града и полуострова са гарантирани!

Замъкът в Бодрум

Замъкът в Бодрум

След като виждате крепостта в Бодрум всеки ден, трябва да погледнете и вътре.
Франко-византийският замък от 15-ти век охранява входа на пристанището и все още е в отлично състояние. Замъкът е построен с камъните от мавзолея на крал Кария Маусолос, който е бил едно от 7 -те чудеса на древния свят.

В мазето на крепостта има световноизвестен музей за подводна археология. Акцентът на експонатите е „Корабът Улубурун“, добре запазена развалина от бронзовата епоха.

Старата градска стена

Старата градска стена

Старата градска стена се нарича още Александърската порта или Западната порта на Бодрум и е друга културна атракция в Бодрум. Мястото е свидетел на много битки, победи и поражения в миналото. Части от старите градски стени в Бодрум Днес са останали само няколко участъка от стената. Посещението на исторически значимия обект и разходка из околностите определено си заслужават.

Разглеждане на знаменитости в Тюркбюкю

Разглеждане на знаменитости в Тюркбюкю

Ако искате да се запознаете с модерната крепост в района на Бодрум и сте в настроение за „гледане на знаменитости“, отидете до Тюркбюкю. Преди 20 години до бившето рибарско селище можеше да се стигне само с лодка. Türkbükü ви кара да се отпуснете и да флиртувате. Например в кафенето Belediye в устието на реката до морето. Или на островите за къпане с дървените платформи на плажните барове. Тук ще намерите някои от най -добрите ресторанти в региона. Въпреки многото знаменитости, цените са нормални.

Театър „Халикарнас“

Театър „Халикарнас“

Един от най -старите амфитеатри се намира в Бодрум. Построен е около 4 век пр.н.е. По време на царуването на крал Мавсол. През вековете той се възстановява и разширява отново и отново. Можете да видите стария театър безплатно. Уникалната гледка към крепостта и пристанището е особено впечатляваща. Особено при залез слънце тук е прекрасно красиво. През лятото редовно се провеждат концерти както от турски, така и от международни артисти. Най -добре е предварително да разберете дали има нещо за вас.

Списък оферти - Турция