10 забележителности и идеи за екскурзии в Бодрум (част 2)

Повечето от вас вероятно търсят почивка и релакс, които ще откриете в Бодрум. Но полуостровът може да предложи толкова много, че би било жалко, ако просто мързелувате на плажа. Затова станете и посетете забележителностите. Ако искате да разгледате района по индивидуален начин, препоръчително е да наемете кола. В противен случай можете също да резервирате различни екскурзии на място.

Мавзолей, едно от седемте чудеса на древния свят

Мавзолей, едно от седемте чудеса на древния свят

В Бодрум можете да разгледате и едно от седемте чудеса на древния свят. Крал Маусолос е построил за времето си гигантска гробница. Твърди се, че е била висока 50 метра и архитектурата и надминава всичко, което е било построено в миналото. Мавзолумът е стоял в днешния Бодрум до 13 век, когато е разрушен от силно земетресение. По време на разходка из руините ще научите много за вълнуващата история на тази сграда

Пътуване до Родос

Пътуване до Родос

С кораб от Бодрум до Родос може да стигнете за малко повече от два часа. Криволичещи улички, уютни кафенета и малки магазини ви очакват в оградения със стени стар град. Любителите на културата посещават двореца на Великия майстор на Ордена на Свети Йоан. Родос някога е бил важен бастион на това могъщо братство и се е възползвал от техните търговски печалби. Дори днес можете да намерите паметници и други културни артефакти на Йоханитер по целия Родос.

Джип сафари

Джип сафари

Ако искате да видите всичко от острова, джип сафари си заслужава. Маршрутите са много различни. Една обиколка води например до Ömerlin Tepe, до село Camlik и след това до плажа Mazi, където можете да скочите във водата. След като се охладите продължете към Yaliçiftlik. Целия ден сте на път и опознавате много аспекти на острова.

Синьо пътуване

Синьо пътуване

Синьото плаване: слънце, море и мечтани заливи.
След разцвета си в древността, Бодрум се е превърнал в сънливо рибарско гнездо в южното турско Егейско море, където живял известен турски писател изпаднал в немилост, чиито книги са били забранени. Но приятелите му не го забравили и го посещавали редовно. Джеват познавал рибарите. Той и приятелите му организирали прекрасни обиколки с рибарски лодки до отдалечени заливи и самотни острови. Посетителите му били доволни. В разказите си той говорил за сини пътешествия. И днес може да участвате в Blue Journeys , но вече в по –луксозни лодки. Лодките са оптимално оборудвани и ви отвеждат удобно до най -красивите заливи и плажове около Бодрум.

Нощният живот в Бодрум

Нощният живот в Бодрум

Когато слънцето е изчезнало в синьото море на Егейско море и тъмнината бавно се утаява над полуострова, Бодрум наистина оживява. Нощта се превръща в ден, особено в района около крепостта. Има редица барове и клубове, където можете да празнувате предимно на открито. Столове и маси също са разположени на плажа, така че да можете да се насладите на коктейл с крака в пясъка.

Цените на коктейлите, разбира се, са различни за всяко място, като средно плащате около 6-8 € за коктейл. Колкото повече се приближавате до яхтеното пристанище, толкова по -високи са цените. В повечето места се слуша международна музика, като турската музика се танцува само между тях. Често се предлага музика на живо, особено в по -луксозните барове.

Популярните барове са:
хтен клуб Марина
Мандалин Бодрум
Морски клуб Катамаран
Белия дом Бодрум
Където и да отидете, цари приятна атмосфера.

Празнува се дълго и до зори, но няма такава атмосфера както в Ballermann. Можете да се разхождате удобно от бар до бар и да се насладите на почивката си. Ако не искате да чакате, докато слънцето залезе, можете също да резервирате еднодневна екскурзия на парти лодка. Забавлявате се в Егейско море с хубава музика и коктейли и си почивате в най -красивите места за плуване. Разбира се е възможно и освежаване в хладна вода.

ЕТО КОМЕНТАРИТЕ НА НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ
На кого можете да препоръчате Бодрум?
Всъщност всички! Регионът предлага толкова много, че всеки определено ще намери подходящия хотел тук. В допълнение към просторните курорти с пързалки, детски клубове и фамилни стаи, има и малки, изискани бутикови хотели в центъра на Бодрум, както и евтини места на централно място за млади хора, които искат да излязат вечер. Луксозните курорти, които се намират на собствен полуостров и имат собствен залив, също са специален акцент.

Какво ви харесва особено в региона?
О, всъщност има доста. Голямо предимство е разнообразието на хотелиерската индустрия. В зависимост от вашите нужди има подходящ хотел. Разбира се, многото малки заливи с кристално чиста вода са особено красиви. Това е идеалното място за почивка. Има и много крайбрежни ресторанти. Международната публика също е много приятна.

С какво Бодрум се различава от други ваканционни дестинации в Турция, например Сиде?
Най -голямата разлика вероятно са многото малки заливи с красиви кейове за къпане. Няма дълги пясъчни плажове. Голямото предимство на каменистите плажове е, че водата е по -бистра!

Кой сезон и продължителност на ваканцията е идеален ?
Сезонът е от април до октомври. Разбира се, в извън сезона има по-малко суматоха и климатът тогава е малко по-мек. Идеален за откриващи обиколки и уелнес.

Списък оферти - Турция