Съвети за пътуване Бодрум: Вътрешната информация за Егейско море

Полуостров Бодрум съчетава най -доброто от популярните ваканционни дестинации: плажовете и бистрата вода напомнят за Хърватия, белите къщи и атмосферата на Гърция, а топлото гостоприемство е типично турско. Нищо чудно, че не само красивите и богатите идват в „Св. Тропес “от Турция. Все повече почиващи откриват това бижу за себе си. С нашия малък пътеводител искаме да ви обясним защо е така и да ви накараме да прекарате почивка в този прекрасен регион.

Името Бодрум описва както града, така и полуострова, на който се намира. С колата можете да стигнете до всички забележителности и красиви заливи много бързо. От Бодрум до Гюмюслюк са ви необходими малко повече от 30 минути.

Виждате ли, разстоянията са управляеми. Независимо от това, струва си да резервирате кола под наем , така че да сте гъвкави, да стигнете бързо до дестинацията си и да комбинирате дните си на плажа с приключения. Най -доброто време за пътуване е от май до края на ноември, когато температурата тук е приятна между 20 и 34 градуса. Но дори и през зимата не става много студено и вие имате много причини да изберете Бодрум. През по -хладните месеци можете да се възползвате от уелнес офертите на хотелите.

Бодрум, белият град

Бодрум, белият град

Добре дошли в Бодрум или „белия град край морето“!
Архитектурата създава много специален чар. Много къщи имат бели стени, сгушени са срещу хълмовете и планините на града и са построени ниско с максимум два етажа. Старият град е особено красив!

Струва си да се разходите из многобройните малки улички, покрай магазини и исторически сгради. Разходка из цветните и оживени седмични пазари също е забавна. Ако наистина искате да пазарувате, има и големи търговски центрове: търговски център Oasis, търговски център Avenue Bodrum и търговски център Midtown Mall, например.

Действителният център на града е голямото яхтено пристанище и замъкът Свети Петър (Бодрум Калеси). Но градът може да предложи много повече: само на пет до десет минути от центъра се намира градския плаж Kumbahçe . Тесният каменист плаж ви дава чудесна гледка към лодките в пристанището и замъка.

Съвет: Посетете плажа Kumbahçe, особено вечер.

Много ресторанти и барове преместват масите си навън, за да можете да хапнете точно до водата или просто да изпиете чаша вино. Cumhurriyet Caddesi е малко назад и тук има изобилие от ресторанти от всички ценови диапазони. Вечерта много кафенета и барове се превръщат в клубове с горещи ритми, дансинги и прохладна наслада.

Списък оферти - Турция