Да работиш „пътешественик”

27 04 2017 г.
Туроператорска агенция Дари Тур сбъдва мечтите на пътешествениците от 2007 година и е сред най-уважаваните и стабилни агенции в страната. Разговаряме с основателя и собственика на агенцията Дарина Денева, която ни сподели как страстта към пътешествията се превръща в любима работа.
 
1. Как решихте да се занимавате с туроператорска дейност?
Моя мечта от детските години е да пътувам. В детските си фантазии съм се виждала как пътешествам. Никога съм нямала друго желание, освен да работя в сферата на туризма.
 
2. Какви услуги предлага вашата туристическа агенция?
- екскурзии;
- почивки;
- тиймбилдинги;
- трансфери;
- хотелски резервации;
- организиране на бизнес мероприятия
 
3. Какво ви дава работата?
Няма по-голямо удоволствие от това да видиш радостта в очите на хората, на които си успял да сбъднеш мечтата за почивка или екскурзия до желаната дестинация. Това ме зарежда с енергия и положителни емоции и ме кара да продължавам да се трудя още по-упорито и с по-голям хъс.
 
4. С какви проблеми се сблъсква един български туроператор в чужбина?
Проблемите могат да бъдат от различно естество в зависимост от географското положение на страната, степента на нейното развитие, нейната вътрешна стабилност и са еднакви за туроператорите, независимо от тяхната националност.

5. Какво е най-важното при организиране на една почивка или екскурзия извън страната?
Да успееш да осигуриш на хората, които са се доверили на твоята туроператорска агенция комфорта и безопасността по време на почивката или екскурзията. За да стане това обаче е нужно да имаш добри партньори и колеги, с които да сглобиш пакета така, че всичко да се осъществи гладко и без никакви проблеми.
 
6. Кой ваш туристически пакет бихте определили като най-успешен и популярен сред клиентите ви?
Тази година клиентите ни се насочват към екзотични дестинации като Дубай или към дестинации, които доскоро не бяха толкова популярни като Русия.
 
7. Кои са най-актуалните дестинации за тази година?
Тази година много популярни са Русия и Португалия, но се наблюдава повишен интерес към далечни дестинации като Дубай, Малдивите, остров Бали, Индонезия, африканските страни.
 
8. Как мислите, защо клиентите избират тъкмо вашата агенция, за да направят своето пътешествие?
Голяма част от моите клиенти идват по препоръка от други клиенти. Предполагам, че факта, че караме всеки клиент да се чувства специален и важен е това, което се харесва.
 
9. Как се справяте с конкуренцията, която във вашия бранш е много силна?
Ние се стараем да си вършим добре работата, от там нататък КЛИЕНТЪТ е този, който избира.
 
10. Коя е дестинацията, на която бихте се завърнали отново?
Обожавам Швейцария и Испания. Обичам много Турция.
 
11. Как вие самата избирате дестинациите, до които пътувате?
Трябва да усетя страната, хората, атмосферата.
 
12. С какво Дари Тур се отличава от останалите туроператори?
Не се отличаваме с нищо особено от другите туроператори. Обичаме си работата, обичаме си клиентите, стараем се да дадем най-доброто от нас, за да направим клиентите щастливи.
 
13. В каква посока ще се развива Дари Тур?
Ще продължаваме да предлагаме на своите клиенти качествено обслужване, индивидуално отношение и разбира се още повече и по-интересни дестинации.
 
Всички новини

Дубай