Полезна информация при пътуване до Португалия

21 03 2017 г.
Ако планирате почивка в Португалия, ние можем само да ви поздравим за избора на дестинация. Страната ще ви очарова не само с красивата си природа, старинните си градове и безкрайните си плажове, но и с усмихнатите хора, невероятната музика, вкусната храна и разбира се… с виното.

Какво е добре да знаете, ако планирате почивка или екскурзия до Португалия?
*Кога е най-добре да посетите Португалия?
Въпросът, който вълнува всички пътешественици е кога да предприемат пътуването си до дадена дестинация. Ако и вие се питате същото, отговаряме ви кратко и ясно: Въпреки, че Португалия е благословена с мек климат без резки температурни промени, ако имате възможност изберете периода от юни до септември за почивката си. Тогава температурите са поносими (без август, когато става прекалено горещо), дъждовете са малко и почивката ви ще е наистина много приятна.

*Има ли часова разлика?
Часова разлика има и тя е -2 часа между България и Португалия.

*Какъв бакшиш да оставите?
Бакшишите, които се дават в Португалия не са големи. Ако сте доволни от храната и обслужването в заведение е добре да оставите около 5-10% от сметката. Бакшишът на такситата обикновено също е до 10% от цялата сметка.

*Трябва ли ви адаптор за електрическата мрежа?
Не е нужно да си носите адаптор, тъй като електрическата мрежа в Португалия работи на 220 - 380 W.

*Разрешено ли е тютюнопушенето в затворени публични помещения?
Не! От 2008 година в Португалия е въведена забрана за тютюнопушене на публични затворени места. При нарушение санкциите за пушачите са в размер от 50 до 750 евро.

*Можете ли да пиете вода от чешмите?
Въпреки, че водата в градовете е годна за пиене, по-добрият вариант е да пиете бутилирана вода или да изварявате чешмяната поне 5 минути преди консумация.
 
Всички новини

Португалия