Топ 10: Най -красивите забележителности на Анталия (част 2)

В град Анталия и в целия регион има безброй природни и исторически забележителности. Събрахме най -важните за вас и ви ги представяме! В тази статия, ще ви запознаем с втората част от тях.

Пещера Караин: Впечатляваща сталактитна пещера с история
Посещението в пещерата Караин може чудесно да се комбинира с пътуване до Термесос. Ако шофирате на север от националния парк само за 20 минути, ще стигнете до сталактитовата пещера.
Пещерата Караин има исторически измерения за Турция: археолозите търсят останки от човешката цивилизация тук от 1946 г. и незабавно са открили най -старото доказателство за човешки живот в Турция. Твърди се, че хората са живели тук още преди 40 000 години!

В пещерата можете да участвате в обиколка с екскурзовод, в която водачите обясняват как точно са живели хората тогава. Разбира се, има и вълнуващи факти за природата на пещерата.

Водопад Курсунлу: чиста природа
Ако търсите място за почивка и релакс, това е водопада Курсунлу: на 20 километра североизточно от Анталия, има природен парк Kursunlu Şelalesi , който се характеризира със стари борови гори и богата зеленина. Тук се разхождате по романтична горска пътека. Звукът на водопада ви помага да се ориентирате.

Тюркоазено-зеленикавата вода на басейна и околните скали и гори създават прекрасен естествен оазис, който определено си заслужава да бъде посетен. 
 

Сиде- средиземноморски град с античен вид
Сиде е на час път с кола източно от Анталия. Бившият пристанищен град на древната област Памфилия е оформен от римската епоха. Време, което е оставило своя отпечатък и до днес. На входа на селото ще видите добре запазен театър, който някога е имал място за 20 000 зрители.

Недалеч от пристанището се намира  друга важна забележителност: Останките от храма Аполон с пет внушителни колони и многобройни орнаменти си заслужават снимка за спомен.

Оймапинар: Турският „Зелен каньон“
На около 30 километра северно от Сиде се намира  място в планината Тавър, което се превърна в туристическа дестинация. С височината си от 185 метра язовирът Оймапинар е колосална структура, която може  да се види отдалеч.
Тук се намира водноелектрическа централа, която генерира 3% от турското електричество. Близо до стената има платформа, от която се разкрива фантастична гледка. Тук  ще разберете защо това място се нарича още „Зеленият каньон“. Водата блести в сюрреалистично зелено. 

Ако имате малко време, можете да направите и разходка с лодка по езерото. Не забравяйте банския си костюм, тъй като лодките също спират, за да можете да скочите в хладната вода.

Увеселителни паркове и водни пързалки
На турската Ривиера водните забавления са униклани - има много аква паркове и много хотели предлагат такива. Ако и вие обичате да се спускате  надолу по стръмни пързалки , имаме няколко съвета за вас. 
Един от най -големите увеселителни паркове е "Страната на легендите". Можете да очаквате представления, влакчета и грандиозни водни пързалки. Но най -добре е да проверите сами:

Оферти за Турция

Списък оферти - Турция