Грациозния силует на Burj Al Arab

26 05 2021 г.

Грациозния силует на Burj Al Arab

- С идеята да пресъздаде платното на Дау (традиционен дървен товарен кораб) - е важен за Дубай така, както Айфеловата кула за Париж.


Завършена през 1999 година, тази забележителност седи на изкуствен остров и се предлага със собствена хеликоптерна площадка и екип от шофьори на лимузини Rolls Royce. Отвъд поразителното фоайе, с нейните златни листа и грабващи вниманието фонтани се намират 202 луксозни помещения,  с повече декорации от колкото някога сте сънували.


Струва си да го посетите дори и само за да разгледате елегантния интериор и великолепният екстериор. Очаква Ви 180 метрово фоайе, което е декорирано в червена, синя и зелена цветова гама и акцентирано с колони, покрити в златни листа. 

Арката на фоайето е достатъчно висока, че да побере Статуята на Свободата. Ако не сте се настанили в хотела ви трябва резервация за ресторанта, за да минете през охраната във фоайето.


Не очаквайте изгодни оферти, минималната сума с която ще се разделите в Skyview Bar е около 370 дирхама за коктейли, а следобедния чай ще излезе към 590 дирхама.
Всички новини

Дубай

Бюлетин