Оферти ЕгипетЕгипет може да е известен с древните си съкровища и богата история, но тук ще намерите много повече отколкото очаквате. От сюрреалистични води и златни пясъчни плажове до забележителна архитектура и натурални СПА терапии - Египет е достоен за вашия списък с желани дестинации. Ето някои от основните причини почивка в Египет да бъде следващата ви спирка:
Това е една от най -старите древни цивилизации в света
Древен Египет е една от най -интересните и най-стари цивилизации в света. Големите пирамиди в Гиза, единственото оцеляло древно чудо, заедно с древните египетски статуи и гробници, продължават да привличат вниманието на най -добрите археолози и, разбира се, на целия свят. И до днес останките от древната египетска цивилизация продължават да се разкриват.
Тук се намира най -дългата река в света - Нил
Като най -дългата река в света, Нил се простира на около 6 695 км и се влива в Средиземно море. По време на екскурзията си в Египет, можете да посетите редица атракции по нейното протежение. Най-известните са Луксор и Асуан.
Ще следвате стъпките на Моисей
Планината Синай, известна още като Джабал Ал Тор или планината на Моисей, се счита за свещено място и се посещава от поклонници от различни религии - исляма, християнството и юдаизма. Това е мястото, където пророк Моисей получава Десетте Божи заповеди. Планината се намира на красивия Синайски полуостров, където по време на екскурзията си в Египет, може да се насладите на планинско катерене и да посетите Синайския манастир „Света Екатерина“.
Рай под вълните
Червено море без съмнение е едно от най-добрите места за гмуркане в света. То предлага разнообразни варианти за незабравимо преживяване, включително ярки корали и цветни, характерни риби. Почивките в Египет, в Хургада и в Шарм ел Шейх предлага различни възможности за гмуркане, включително останки, стени, дрифт, подводни планини, плитчини, гмуркане от лодки и яхти.
Плажовете са прекрасни
Плажовете на Египет са сбъдната мечта. От малките, любими на местните, плажове, до международно признатите плажове на Хургада и Шарм ел Шейх, гарантирано радващи любителите на слънцето. Нищо не бива да се пропуска - от естествените басейни и кристално сини води до спокойните плажове и местата, подходящи за сърф.
Гореща точка за любителите на водни спортове
Дахаб, Сафага, Хургада, Рас Судр и Ел Гуна са сред най -добрите дестинации за кайт и уиндсърф в Египет. Шампионите по кайт и уиндсърф от цял свят тренират на тези места поради перфектното време и стабилни, безопасни води. Не сте шампион? Египет има някои от най -добрите училища за кайт и уиндсърф.
Времето е страхотно през цялата година
Високият сезон на Египет никога не свършва. Лятото е идеалното време за релакс на плажа и гмуркане, докато зимата е най-доброто време за посещение на историческите забележителности в пустинята.
Сафари пътуванията
Голяма част от територията тук е пустиня, което я прави идеалното място за нови приключения. Най -добрият начин да откриете региона е чрез сафари. Отседнете в бедуински лагер, за да се насладите на пълното изживяване.
Място мечта за любителите на архитектурата и изкуството
Кайро разполага с едни от най -добрите примери за ислямска архитектура и изкуство, в световен мащаб. Посетете джамии, които съществуват от 1200 години -  джамията на Ибн Тулун, джамията на Мохамед Али, джамията-медресе на султан Хасан и още и още. Тези джамии са перфектен шанс за любителите на архитектурата, изкуството и историята да попият културата на древния свят.
Египетската кухня
Египетската храна е повлияна от съседните страни в Близкия изток, което означава само едно -  ястия, пълни с вкус. Не само, че е вкусно, но и храната в Египет оформя националната култура. Египтяните се обръщат към храната във времена на щастие, на нужда и на борба.
 
Бюлетин