Оферти Малдиви

Идилично разположени в Индийския океан, повече от 1000 коралови острова са разпръснати из Малдивите в 26 атола с формата на пръстен. Неземните плажове с бял пясък и тюркоазените лагуни са несравнима дестинация за взискателни индивидуални пътувания. Водата е топла и бистра, а тропическите риби и други морски обитатели се събират в рифовете. Гмурнете се, за да видите  манта скатове и китови акули, насладете се на питие в бунгалото над водата … На Малдивите всеки ще намери идеалното място да се забавлява.
Топ причини да пътувате до Малдивите
Отпуснете се по плажовете.
Без съмнение една от най-добрите причини да посетите Малдивите ще бъде спокойното време, прекарано в мързелуване по плажовете, без никакви следи от замърсявания, на огромният синкавозелен Индийски океан, целуващ хоризонта. Сутрините, с мека слънчева светлина и спокойни вълни са блажени. Часовете на здрача, с хиляди нюанси червено, оранжево и лилаво са вълшебни. Насладете се на морския бриз и шума на вълните при постоянна температура 25-30 градуса по Целзий. Открийте романтиката под милионите звезди.
Плувайте с акулите.
Величествените и огромни китови акули, както и по-малките рифови акули, дебнещи кротко в кораловите атоли и в околните лагуни на курортите, са една от най-популярните причини да пътувате до Малдивите. Въпреки че тези акули са ендемични в цялата област, атолите Баа и Ари и Маая Тила са най-вероятните места за среща с тях, отблизо. Можете също така да се насладите да ги наблюдавате как идват навреме по време на ежедневното си хранене в близост до някои курорти.
Потопете се в кораловия риф.
Независимо дали ще изберете дълбоководно гмуркане или гмуркане с шнорхел, подводният морски живот, включително манта скатове, морски костенурки и баракуди, плуващи през живия коралов риф, е друга най-добра причина да посетите Малдивите . Не забравяйте да посетите Kuda Huraa в топлите му води няма нужда да носите водолазен костюм. Рифовите риби са приятелски настроени –вземете със себе си водоустойчива камера.
Насладете се на водни спортове.
Сред най-добрите причини да посетите Малдивите  е и възможността да се възползвате максимално от предлаганите там водни спортове - каяк, кану, сий бобинг, джет ски, гмуркане с шнорхел, ролери (известни като X-Jet Blades) и др. Най-добрите курортни комплекси често предлагат инструктори, които да ви напътстват, независимо от нивото на вашите умения. Сафари лодките за наблюдаване на делфини и костенурки също трябва да бъдат включени в списъка ви с желани приключения. Сърфистите от всички нива биха харесали слънцето, мусонния вятър и постоянните вълни на атолите. Без съмнение, изживяването водни спортове на Малдивите е едно от най -добрите неща в страната.
Ценете малдивската култура.
Освен естествената си красота и културно наследство, Малдивите са известни и с живата си култура. Ако искате да научите интересни факти за Малдивите, не забравяйте да видите Боду Беру, популярното малдивско народно хоро, което често се провежда вечер на плажа. Уловете момента с камерата или изпробвайте краката си с танцьорите, изборът е ваш. Карането на малдивската лодка Dhoni може да бъде също толкова очарователен начин да се запознаете с местните хора и с тяхната култура.
Насладете се на кухнята.
Ако все още се питате „ защо да посетите Малдивите -“, това ще ви убеди. Една от причините да отидете на Малдивите е да опитате местната храна. Отпуснете се до спокойната синя лагуна, наслаждавайте се на опияняващия морски бриз и опитайте малдивското къри с риба. Рибената супа Гарудия е дефиле на прясно уловени и приготвени морски дарове, придружени от лайм, чили, ориз, къри листа, лук и кокос. Риба тон Mashumi Roshi и Chapati, както и риба тон Hedhika, яйца, картофи и кокос също си заслужават да се опитат. Не забравяйте и уличната храна Mas Kashi (сушена риба с манго и кокос).
Спа терапия.
Когато попитате с какво са известни Малдивите, спа терапиите със сигурност ще бъдат част от списъка. Малдивите са известни с подмладяването на ума, тялото и душата чрез изключителни спа процедури. Ако масажите в морските кабани са прекалено мейнстрийм за вас, предлагаме да посетите подводния СПА център Huvafen Fushi. Докато се глезите и подмладявате с рейки масажи, очите ви ще бъдат залепени за панорамната гледка към морския живот в домашния риф на курорта. Можете да сложите в списъка със СПА центрове и Kuda Huraa. Прозрачните подови панели на стаите за процедури, ви разкриват подводни прелести, докато получавате масаж на краката или лечение на цялото тяло и отпивате чай от джинджифил.
Гледайте биолуминесцентна вода под звездите.
Ако се питате Какво е толкова страхотно за Малдивите-, не забравяйте да разгледате остров Ваадху в атола Раа, където ще видите игривото Море от звезди на Индийския океан, на които небесните звезди завиждат! Фитопланктонните динофлагелати, излъчват луминисцентни токсини при движението на вълните. Това всъщност е техният защитен механизъм, който ги предпазва от рибите и другите морски организми. Въпреки че от научна гледна точка не е добре да го правите, можете да преминете през тях, което ще предизвика повече луминесценция. Спомен, незабравим, за цял живот!
 
Бюлетин